4A (Oost): VCA klimt op richting middenmoot

Voetbal 42 keer gelezen
SINT AGATHA - VCA heeft zaterdagavond Achilles'29 de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Net als vorige week tegen Oranje Blauw sloeg de ploeg van trainer Jan Marijnissen in de slotfase van het duel toe: 2-1.

[image=261910]

Anders dan vorige week, toen VCA eigenlijk twee punten teveel kreeg, was er dit keer niks aan te merken op de overwinning. VCA domineerde van begin tot eind, maar leek lange tijd een dure prijs te moeten gaan betalen voor het missen van enkele goede mogelijkheden.
Waar VCA bij rust met 3-0 had moeten leiden, gingen de gasten uit Groesbeek met een 0-1 voorsprong naar de kleedkamers. Danny Broekmans verspeelde de bal, waarna de spits van Achilles'29 doelman Dennis ter Veen verschalkte.

Loon naar werken
In de tweede helft had VCA andermaal het beste van het spel en via Job Koot had de thuisploeg na een uur spelen langszij moeten komen. Zijn inzet, alleen voor de Groesbeeks goalie, was echter te zwak. De beloning voor het goede spel kwam er echter toch. Broekmans was vijf minuten voor het einde alert bij een hoekschoop van Koot (1-1). In de allerlaatste minuut profiteerde VCA van de ruimte die Achilles bood. Jan van Es bediende mede-invaller Tim Nederveen op maat: 2-1.
Door de tweede overwinning op rij klimt VCA op naar de zevende plaats.