Afbeelding

De drie Vijvers beste verkoper

Opmerkelijk 246 keer gelezen
MILSBEEK - Met een bliksembezoek verraste burgemeester Peter de Koning vrijdagmorgen groep acht van basisschool De Drie Vijvers in Milsbeek. De 29 leeringen van meester Koen (Wijers) en juf Thea hoorden bij de 20 best verkopende scholen in de Kinderpostzegelactie. Met 10.903,65 euro was De Drie Vijvers de beste in Limburg.

[image=261841]

Topscorers bij de Milsbeekse scholieren zijn Edo Wein (1.100 euro) en Isa van Bergen (907 euro). Als beloning voor die prestatie mogen de groep 8 leerlingen en de leerkrachten op vrijdag 9 mei volgend jaar een dag naar pretpark Walibi in Biddenghuizen.
Dat de leerlingen van De Drie Vijvers over verkooptalent beschikken blijkt uit eerdere prestaties. "We zijn al vier keer eerder bij de beste twintig scholen van Nederland geëindigd", zegt directeur Wilma van Rossem.

[image=261843]

Gevraagd naar het geheim van de verkoopresultaten zijn de leerlingen openhartig. "Ik verkoop ook kinderpostzegels en kaarten op het werk van mijn vader", verklapt een leerlinge. De slimme verkooptechnieken reiken nog verder. "Er zijn mensen die geen 'nee' kunnen zeggen, en daar gaan meer kinderen naar toe. Ook gaan we langs de deuren als het regent. De mensen hebben dan medelijden", zijn enkele handige tips. "En als het dan eens niet lukt en mensen niet aardig zijn, kun je het beste gewoon beleefd blijven."

[image=261842]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant