Afbeelding

Van Veen: 'Wilde goal met Dennis vieren'

Voetbal 40 keer gelezen
CUIJK - In Cuijk zijn ze nog steeds aan het vieren dat afgelopen dinsdag via EVV de vierde ronde van de KNVB Beker werd bereikt. JVC is de enige Brabantse club die zich bij de laatste zestien heeft gevoegd. Grote man was dinsdag Kevin van Veen die de eerste twee goals voor zijn rekening nam.

En dat was lekker voor de spits uit Eindhoven die een aantal moeilijke weken in Cuijk doormaakte. Kevin van Veen: "Die gemiste penalty in de eerste competitiewedstrijd bij ADO'20 deed veel met me. Ik nam dat mee in de volgende wedstrijden en het ging van kwaad naar erger. Ik wilde me teveel bewijzen, ik voelde toch dat ik gehaald was als eerste spits en dat ik daarom moest scoren. Na ADO'20 liep het steeds minder. Ik had ook pech dat ik de dupe was van een rode kaart van Mehmet Dingil en daarom al snel werd gewisseld. Een week later kreeg ik snel geel en haalden ze me ook uit voorzorg naar de kant. Allemaal terecht overigens, zo besef ik achteraf." Kevin van Veen belandde zelfs op de bank maar sinds een aantal weken is hij weer terug. "Ik trainde steeds beter, werd sterker. De trainers zagen dat ook en gaven me weer een kans, ondanks het feit dat Dennis Schouten de spitspositie ook goed invulde op zijn manier."

[image=246973]

Gek juichen
Met de week ging Van Veen, in aanleg alles in huis hebbend wat een goede spits maakt, beter spelen. Het wachten was op een wedstrijd waarin alles samen kwam en dat gebeurde dus uiteindelijk in de beker tegen EVV. Net in de wedstrijd waar veel aandacht op stond. "Ja, dat was heerlijk. Drie dagen eerder in Echt vonden velen mij ook al goed spelen maar dinsdagavond scoorde ik twee heerlijke goals. Ik had van tevoren tegen Dennis Schouten gezegd dat als ik zou scoren dat ik dan naar hem zou toekomen en ik hield dus woord na de 1-0. Hij geeft me altijd tips en probeert me zelfvertrouwen aan te praten. Dat waardeer ik enorm. Hij zegt dat ik één van de beste spitsen ben die JVC ooit gehad heeft, daar ben ik hem dankbaar voor." Na de tweede goal van de spits, een fabelachtige knal onder in de hoek, ging het licht bij de gevoelige aanvaller even uit. Hij vierde het door zichzelf 'zonder armen' op de grond te laten vallen. "Ik werd inderdaad even helemaal gek, ik wilde dit vieren op een bijzondere manier. Die tweede goal was zo belangrijk, dit brak het verzet van EVV. Ik had dit juichen gezien van Quincy Promes en wilde het ook zo doen. Mooi toch?."

[image=231898]

Fitter
De eerste goal tegen EVV deed Kevin van Veen (22), die Alfred Finnbogason een geweldenaar vindt, mede ook zo goed omdat hij er een les uit trok. "Ja, dat ik sneller en scherper ben geworden. Die bal viel er tussenin en ik was zo vlug dat ik ook cool voor de goal bleef. Vroeger had ik die bal misschien naast geschoven maar nu was ik rustig omdat ik zoveel tijd overhad. Een heel apart maar fijn gevoel om dat zo te constateren. Al dat trainen heeft zijn vruchten afgeworpen." Momenteel heeft de spits overigens een beetje last van zijn enkel. "Ja verzwikt tegen EVV maar zaterdag speel ik wel hoor. Haaglandia is toch een ploeg om rekening mee te houden. Er lopen een paar jongens rond daar waarvan je moet hopen dat ze er niet heel veel zin in hebben. Ballen kunnen ze namelijk zeker." Tegen wie hoopt hij eigenlijk te spelen in de vierde ronde van de KNVB Beker? "Ik hoop tegen Feyenoord of Ajax. Mijn favoriete club is PSV maar die liggen er helaas al uit. Je kunt wel hopen op IJsselmeervogels maar als je daar van verliest dan is eigenlijk alles voor niks geweest." (Willy Rooyakkers)

Programma Topklasse:
-AFC - HSC '21
-Be Quick 1887 - Chabab
-HBS - EVV
-JVC Cuijk - Haaglandia (Zaterdag 19.30 uur)
-Lienden - ADO '20
-Treffers - Juliana '31
-UNA - Leonidas
-VVSB - WKE
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant