JVC Cuijk overtuigend naar achtste finales

Voetbal 45 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk mag blijven dromen van een trip naar De Kuip of een treffen met Ajax op het eigen sportpark De Groenendijkse Kampen. De Cuijkenaren klopten vanavond op eigen veld medetopklasser EVV met 3-0 en kwalificeerden zich voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi.

[image=261421]

Op een ondanks de motregen redelijk bezet sportpark speelde JVC een van haar beste wedstrijden sinds de aanstelling van Hans Kraaij jr. en Piet de Kruif als technisch duo in Cuijk. Net als afgelopen zaterdag, toen hetzelfde EVV in Echt werd verslagen (0-1) in de competitie, nam Mark Fennebeumer zijn ploeg bij de hand.
Uitblinker bij JVC was echter Kevin van Veen. De afgelopen zomer van UDI'19 overgekomen aanvaller kende een moeilijke start in Cuijk, maar heeft zich sindsdien ontpopt tot de goaltjesdief die hij ook in Uden was. Van Veen tekende na dik tien minuten voor de 1-0 en scoorde op slag van rust andermaal (2-0). Tussen de beide 'Kuukse' doelpunten door, kreeg EVV haar enige kans van de wedstrijd. Michele Meerburg miste echter namens de Limburgse gasten, die zich in Cuijk wisten gesteund door 150 meegereisde fans.

Overtuigend
Ook na rust verslapte JVC niet en al snel gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Fennebeumer 'ontsnapte' aan buitenspel en bediende Cayfano Latupeirissa. De oud-prof van NEC liet het buitenkansje niet onbenut: 3-0.
Een drietal wissels ten spijt, konden de Echtenaren - met enkele ex-profs en oud-JVC'er Evelein in de gelederen - in de tweede helft nimmer dreigend worden. Aan de andere kant bestookten Van Veen en Fennebeumer het doel van Vercruysse, die op beide inzetten kansloos was maar het geluk had dat de deklat een grotere score voorkwam. Ook raakte JVC nog de paal.

Loting
Het kon de feestvreugde in Cuijk echter niet drukken. 'JVC Cuijk' is namelijk één van de zestien ploegen die donderdag in de koker gaan voor de loting van de achtste finales van de KNVB-beker. Wordt het MVV, buurman NEC, Ajax of toch IJsselmeervogels? Donderdagavond laat zal het bekend zijn. De vierde ronde in het KNVB-bekertoernooi wordt gespeeld op dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 december.