Afbeelding

Labyrinth Zorg golft bij De Schoot

Zakelijk 96 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – Golfen staat bekend om het netwerken dat bedrijven en ondernemers tijdens en na dit spel doen. De cliëntenraad van Labyrinth Zorg leek het een goed idee om cliënten op deze wijze kennis met elkaar te laten maken.

[image=260587]

LabyrinthZorg. Evenals hun cliënten (rechts) genieten Jo Gloudemans en Astrid Kettenis op golfbaan De Schoot. (Foto KB Fotografie – Kim Balster)

En zo stonden vrijdagmiddag 44 cliënten en 26 medewerkers van Labyrinth Zorg op golfbaan De Schoot. Zij kregen les van golfinstructeurs en speelden na 4 clinics een wedstrijdronde. Voorafgaand had directeur Jo Gloudemans uitleg gegeven over de consequenties van de overgang van de AWBZ naar de WMO voor zijn cliënten. Astrid Kettenis, manager zorg, geeft aan dat juist hun cliënten snel tussen wal en schip kunnen vallen.
Labyrint Zorg biedt hulp aan mensen met een geestelijke gezondheidszorg problematiek. Vooral mensen met een stoornis in het autistisch spectrum komen bij hen terecht. Cliënten worden ondersteund waardoor zij het dagelijkse leven beter aankunnen in de levensrichting die zij zelf bepalen. Dit kan zijn via ambulante begeleiding, door werk of dagbesteding en middels beschermd wonen.

Contact
Golfen is voor velen, zeker in deze doelgroep, ver-van-mijn-bed en daarom des te bijzonder om mee te maken. Het golfspel vraagt veel concentratie maar dat was geen probleem. De sfeer was dan ook zeer gemoedelijk en ongedwongen. De meesten deden enthousiast mee. Een enkeling vond het toch wel erg fris en genoot al snel van de warmte van de haard.
Hans van Cuijk, voorzitter van de cliëntenraad, gaf aan dat het leuk en belangrijk is dat de diverse cliënten elkaar ontmoeten. Hans kent directeur Jo Gloudemans al ruim 10 jaar en is hem gevolgd toen deze voor zichzelf begon met Labyrinth Zorg. Dik tevreden is hij over de dagbesteding die Labyrinth Zorg hem biedt. Als voorzitter heeft hij vrijdag ook laten weten dat iedereen met op- of aanmerkingen bij de cliëntenraad terecht kan. En dan is het goed dat men elkaar kent van zo’n ontspannen bezigheid als het golfen.
Jo Gloudemans en Astrid Kettenis genieten zichtbaar van het plezier dat iedereen heeft tijdens deze succesvolle middag die werd afgesloten met een heerlijk buffet.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant