Afbeelding

De Bundel verzorgt inspirerende bijeenkomst

Zakelijk 53 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Op 2 oktober verzorgde De Bundel een avond voor ouders en medewerkers van De Verbinding kinderopvangorganisatie. Zij deden dit op uitnodiging van de oudercommissie van de Verbinding.

[image=260584]

Workshop. Items bij workshop Rouw en verlies.

De Bundel is een werkverband van professionals die onder andere gezinnen en kinderen ondersteunen bij bijzondere hulpvragen. Er kon op deze avond een keuze worden gemaakt uit 2 workshops en een lezing.

Rouw en verlies
In de workshop over rouw en verlies spraken ouders en medewerkers over handvatten en de wijze van begeleiding van kinderen bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen zoals overlijden en echtscheiding.

Sociale vaardigheden
In de andere workshop is een methode uitgelegd en geoefend hoe een kind sociale vaardigheden kan toepassen in het dagelijks leven. Daarnaast is van gedachten gewisseld over hoe om te gaan met praktijksituaties die ouders en begeleiders zelf inbrachten.

Nieuwetijdskinderen
In de lezing over nieuwetijdskinderen werd verteld over een nieuwe generatie die om een eigentijdse aanpak vraagt van thema’s die bij elk kind kunnen spelen. Samenwerking tussen ouders, dagelijkse begeleiders van kinderen en professionals uit onze lokale gemeenschap kan daarbij leiden tot verrassende resultaten.

Odaschool
Maandagavond 28 okober geeft De Bundel een presentatie op de ouderavond-jaarvergadering voor ouders/verzorgers en leerkrachten van de Odaschool met als thema: Krachtig-Prachtig, goed zoals je bent!. Interactief gaat men aan de slag met gedrag van kinderen.
Voor basisschoolleerlingen is het belangrijk dat ze geaccepteerd worden in de groep. Dit gaat niet altijd vanzelf. Durven zijn wie men is, stevig in de schoenen staan en opkomen voor zichzelf is belangrijk om zich staande te houden in onze maatschappij. Men wil samen spelen, samen leven en samen werken zonder zichzelf te vergeten
Op deze avond geeft De Bundel praktische tips en kan men ervaren hoe het voelt om stevig te staan.

Nadere informatie is te verkrijgen bij De Verbinding; info@deverbinding-sintoedenrode.nl en bij De Bundel; info@debundel.net.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant