Afbeelding

Twee jubilarissen bij Van Stiphout

Zakelijk 91 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Antoon Kusters en René van der Zanden zijn respectievelijk 40 en 25 jaar in dienst bij Bouwbedrijf Gebroeders van Stiphout.

[image=260578]

Jubilarissen. Antoon Kusters en René van der Zanden. (Foto KB Fotografie – Kim Balster)

Antoon Kusters is bij Van Stiphout begonnen als leerling timmerman en heeft zich in de loop der tijd opgewerkt tot meewerkend uitvoerder. René van der Zanden is timmerman.
Dergelijke jubilea worden steeds zeldzamer, zeker in de bouwwereld. Vroeger switchte men regelmatig van de ene naar de andere baas, ooit voor een paar centen meer. Het gebeurde zelfs dat men 's morgens voor de ene baas werkte, 's middags voor een andere en dan de volgende dag weer terugging.
Op de vraag waarom beide heren het zolang bij Van Stiphout hebben volgehouden zijn ze unaniem in hun antwoord. "Er heerst een goede werksfeer en je hebt vastigheid in een degelijk bedrijf." Ook de onderlinge contacten tussen collega's is erg goed, getuige ook de druk bezochte personeelsfeesten.
Vragend naar bijzondere projecten waar de jubilarissen aan gewerkt hebben, antwoord Antoon: "Alles is eigenlijk bijzonder. Je bent bij het hele project betrokken van fundering tot en met de uiteindelijke oplevering." Voor René liggen de werkzaamheden wat anders, hij vliegt van het ene naar het andere karwei. Er is wel veel veranderd ten opzichte van vroeger. "Eerst deden we bijna alles zelf, nu wordt er steeds meer uitbesteed aan onderaannemers."
Antoon Kusters gaat in zijn vrije tijd het liefst fietsen, op een gewone fiets en dan het liefst in het buitenland. René van der Zanden pakt het iets sneller aan, hij is fervent motorrijder. Daarnaast is hij verzamelaar van schaalmodelauto's; sportwagens en dan het liefst Ferrari's.
Beiden doen hun werk graag en ze hopen het dan ook tot hun pensioen vol te houden bij Bouwbedrijf Gebroeders Van Stiphout.
Vrijdagavond werd de jubilarissen een gezellige feestavond aangeboden met collega's, familie en vrienden in Grand café De Gouden Leeuw.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant