Afbeelding

Jeugd in Mill heeft zijn eigen stem

Algemeen 71 keer gelezen
MILL - Het gaat te ver om te stellen dat het een voorbeeld is voor de ‘grote’ gemeenteraad. Maar effectief, kort van stof en eensgezind waren ze wel, de leden van de jeugdgemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert. En geheel binnen budget gingen zij akkoord met de aanschaf van nieuwe hondenpoepbordjes. “Het gaat om twintig bordjes die we willen uitreiken aan de scholen”, aldus jeugdwethouder Paul van Loon.

[image=260543]

Van Loon werd woensdagmiddag samen met Nick Verhoeven, aan het begin van de zitting, door burgemeester Antoine Walraven beëdigd als jeugdwethouder. “Sinds vorig jaar ben ik al lid van de raad en wil me graag inzetten voor de gemeente. Samen kunnen we zaken in Mill en omliggende plaatsen goed regelen. Dus doe niet flauw en stem op Paul”, grapte hij. Vervolgens werd hij benoemd, net als enkele nieuwe jeugdraadsleden. Reden voor een feestje dus en dus klonk tussen de discussies door het geluid van vorkjes op gebaksbordjes. Want er was ook taart voor de raadsleden.
Waarmee niet is gezegd dat de jeugdgemeenteraadsleden hun werkzaamheden niet uiterst serieus nemen. Zo bleek tijdens het Vragenuurtje, waarbij ‘grote’ wethouder Jos van den Boogaart (AB’90) een spervuur aan vragen en verzoeken kreeg te verwerken. “Blijft De Tweesprong behouden voor de jeugd van Langenboom?”, vroeg jeugdraadslid Sid. “Kunnen er geen fietspaden komen zodat kinderen veilig naar school kunnen fietsen?”, wilde Julia weten. Niels was vooral benieuwd of de gemeente klimtoestellen kon regelen naast het natuurleerpad en raadslid Jorg kreeg de toezegging dat er verkeersplateau zou komen bij de Karstraat, zodat het verkeer niet meer zo hard kan rijden en kinderen er veilig kunnen oversteken.

Hondenpoep
Gestemd werd er ook. De jeugdgemeenteraad ging unaniem akkoord met de aanschaf van twintig nieuwe hondenpoepbordjes om hondenbezitters te laten waar zij wel en niet hun hond mogen uitlaten. “De bordjes (een ontwerp van jeugdraadslid Sid, red.) zijn bedoeld voor alle dorpen van de gemeente”, legde jeugdwethouder Paul uit. “We hebben een prijsopgaaf gedaan voor bordjes van een duurzaam materiaal en de totale kosten komen op 270 euro uit. De bordjes zullen worden uitgereikt via de scholen.” Paul’s nieuwe collega-bestuurder Nick zei tot slot: “De bordjes kunnen worden gemaakt door het Senioren Hobby Centrum. De kosten vallen binnen het beschikbare budget.”
En zo eindigde de zitting al 45 minuten nadat-ie begon. Met een unanieme meerderheid op een duurzaam voorstel, tevredenheid alom en een mooie groepsfoto om te delen op Facebook.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant