Afbeelding

Laatste dag van het festivalseizoen

Muziek 46 keer gelezen
VOLKEL – Het zonnetje schijnt dan niet zo lekker als gister, maar de regen mag de pret niet drukken op de laatste dag van het festivalseizoen. Ook vandaag is er weer een bomvol programma op het Volkelse festival. Op zondag staan onder andere Nielson, Pater Moeskroen en coverband Beat the Stones op het programma.

[image=260121]

Het is aan Beat The Stones om het programma in de Eetertaintent te openen. Een groep fans verzamelt zich voor het podium, terwijl anderen liever met hun kinderen genieten van een snack aan een van de eettafels. Er lopen mensen met snowboots, laarzen en regenponcho’s, maar ook mensen met dierenpakken, plaksnorren en gekke kapsels rond op het terrein.
In de Jupiler Ballsroom is het WK Apenkooi. Deelnemers uit een jonge en een oudere groep moeten zich bewijzen door van klimrek naar klimrek te springen, zonder gevangen te worden door een ‘tikker’. De wedstrijd wordt geopend met het Wilhelmus dat gespeeld wordt door de Volkelse Harmonie en Drumband Sint Caecilia. De kandidaten worden aangemoedigd door fans en cheerleaders. Er was voor de apenkooiers ook een prijs te winnen voor de beste outfit. Dat resulteerde in rennende Supermans, eekhoorns, pinguïns en PSV’ers.
In The Church was Hotelgasten, een concept waarbij er in een intieme ruimte een dialoog afspeelt tussen een journalist en een singer-songwriter. Op de speciale FestyLandeditie interviewde Leon Verdonschot singer-songwriter Armand. De roodharige zanger speelde tussen de gesprekken door enkele bekende en onbekende nummers. Hij pleitte voor de Nederlandse dialecten en zong een nummer in het Brabants.

[image=260123]

[image=260122]

[image=260124]

[image=260125]

[image=260126]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant