Afbeelding

Woningen maken plaats voor appartementen

Politiek 68 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Wovesto heeft het voornemen om zes woningen in de Mater Lemmensstraat te gaan vervangen.

[image=260095]

Karakteristiek. Deze 6 woningen moeten in de nieuwe plannen plaats maken voor appartementen.

Op de betreffende hoek met de Baron Willem van Harenlaan wil de woningbouwvereniging 22 huurappartementen realiseren voor een- of tweepersoonshuishoudens.
Aan de zijde van de Mater Lemmensstraat komen dan 2 bouwlagen met een hoogte van circa 6,5 meter. Aan de Baron Willem van Harenlaan verrijzen 3 bouwlagen met een hoogte van circa 9,5 meter met een stijgpunt van circa 11,5 meter voor trappenhal en liftinstallatie. Gelet op de omliggende gebouwen zoals Mariëndael en de accommodatie van Cloeck en Moedigh kan wat hoogte betreft gesproken worden over een goede harmonie met de omgeving.
De bestaande woningen die moeten wijken voor dit project, zijn drie blokken van twee kleinere en oudere zogenaamde arbeiderswoningen, die weliswaar bouwtechnisch in goede staat verkeren, maar wat betreft omvang en indeling niet meer van deze tijd zijn. Hoewel deze panden enige karakteristieke uitstraling hebben, komen ze niet voor op de lijsten van Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en beeldbepalende bebouwing.
Bij dit project wordt de norm gehanteerd van 2 parkeerplaatsen per appartement. 22 zullen er gerealiseerd worden in een kelder en eveneens 22 in de directe omgeving.
De bedoeling is de appartementen uit te voeren als energieneutraal, vergelijkbaar met de zogenaamde Brabantwoningen in Boskant en aan de Dille.
De gemeenteraad zal in haar vergadering van 31 oktober de voorgestelde kaders vaststellen. De gemeente heeft met Wovesto een werkgroep opgesteld die na de raadsbehandeling in overleg zal treden met de omgeving over de plannen.

[image=260103]

Schets. Wat hoogte betreft kan gesproken worden van een goede harmonie met de omgeving.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant