Afbeelding

Wetenschap en techniek op OBS de Springplank

Algemeen 58 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – “Juf, superbedankt dat je dit voor ons geregeld hebt!” was de reactie van Lotte, leerling van groep 5, op de workshop van Mad Science, waar alle leerlingen van OBS de Springplank dinsdag 8 oktober aan deelnamen.

[image=260062]

Het team van De Springplank vult hun wetenschaps- en technieklessen jaarlijks aan met de workshop van Mad Science. Zij delen de missie dat ze kinderen op een leuke en educatieve manier in aanraking willen laten komen met wetenschap en techniek.
In de speelzaal verscheen een professor op het podium die met de meest uiteenlopende proefjes de leerlingen van de ene verbazing in de andere liet vallen. Door de grapjes tussendoor en het vlotte tempo van de voorstelling bleven de leerlingen van het begin tot het eind geboeid en waren ze na afloop allemaal even enthousiast over wat ze gezien hadden. Het stimuleren van de onderzoekende houding van kinderen was overduidelijk gelukt.

[image=260061]

Momenteel werkt Mad Science samen met 450 basisscholen om kinderen al op een jonge leeftijd actief bezig te laten zijn met wetenschap en techniek. Jonge kinderen zijn al heel goed in staat om complexe dingen te begrijpen. Tijdens het spelen gebruiken ze vaak al dezelfde methoden voor het testen van hun theorieën.
OBS de Springplank deelt de mening van Mad Science dat zelf onderzoek doen en experimenteren de interesse van kinderen wekt en betrokken kinderen leren het meest.
Meer foto’s zijn te zien op www.obs-despringplank.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant