Afbeelding

Odaschool op TV met sponsorloop

Algemeen 111 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Zondag 13 oktober is de sponsorloop van de Odaschool te zien bij Zapp om 8.10 uur op Nederland 3 in het programma juf & meester battle.

[image=260058]

Woensdag 2 oktober hebben de kinderen van de Odaschool zich het zweet op de rug gelopen voor het goede doel. De sponsorloop was georganiseerd in het kader van het kinderboekenweekthema ‘Klaar voor de start…?!’ Donderdag 10 oktober werd de opbrengst bekend gemaakt.
De kinderen van de groepen één tot en met vier liepen voor de Voedselbank Boxtel e.o. en hebben van hun sponsors levensmiddelen gekregen. De kinderen van de groepen vijf tot en met acht hebben hun sponsoren geld gevraagd voor de stichting Right to Play, welke dit jaar is gekoppeld aan de actie ‘Klaar voor de start…?!’
In de middag verzamelden de kinderen zich op de speelplaats waar het opgehaalde bedrag bekend gemaakt werd: maarliefst € 2.500,-! Voor dit bedrag kan de stichting Right to Play wel 105 kinderen helpen aan een speelplek. Berend Verhoeven mocht de cheque overhandigen namens alle kinderen van de bovenbouw.

[image=260059]

Vervolgens werden de ingezamelde levensmiddelen overgedragen aan de medewerkers van de Voedselbank. In de aula van de school was die dag een enorme berg met levensmiddelen gegroeid. Elk kind uit groep één tot en met vier mocht symbolisch een product naar de bus van de Voedselbank brengen. De vrijwilligers van de Voedselbank hadden vervolgens nog wel even werk om de vele kratten met spullen in te laden.
Dankzij het enthousiasme en de enorme inzet van de kinderen is er een geweldige opbrengst behaald. Zij zijn met een goed gevoel aan de herfstvakantie begonnen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant