Afbeelding

Slag om Overloon zondag op tv

Algemeen 45 keer gelezen
OVERLOON - In het populaire historische programma 'Andere tijden' van presentator Hans Goedkoop staat morgen, zondag 13 oktober. de 'Vergeten slag om Overloon' centraal.

Wat gebeurde er eigenlijk na de beruchte Slag om Arnhem, in september 1944, een slag die als een mislukking de geschiedenis in ging? Toen verplaatste het slagveld zich plots naar Overloon en Venray.

[image=260035]

In oktober vochten Engelse en Amerikaanse troepen rond Overloon en Venray hier een verbeten strijd tegen de Duitsers. Het doel van de geallieerden was om op te rukken naar de Maas en zo Duitsland binnen te trekken. De Duitse tegenstand werd onderschat. Er volgde een uitputtingsslag met veel militaire en burger slachtoffers.

[image=260036]

In 'Andere tijden' keren veteranen van beide kanten terug naar het slagveld in Overloon en vertellen over de verschrikkkingen. Ook oude inwoners komen aan het woord. Verder wordt in de documentaire gebruik gemaakt van oude beelden en materiaal van een succesvolle video, in 1989 samengesteld door Jac van Sinten en de Werkgroep bevrijding Overloon-Venray 1944.
'Andere tijden' (NRT/VPRO) is zondag van 21.20 tot 22.00 uur te zien op Nederland 2.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant