Afbeelding

Mooie vorm van samenwerking

Onderwijs 94 keer gelezen
BOXMEER - Metameer sector jenaplan in Boxmeer kreeg vorige week een groep kleuters met hun leerkracht van basisschool de Peppels op bezoek. Op hun eigen basisschool leren deze 5- en 6-jarigen al spelenderwijs Engels.

[image=259907]

Nu zijn ze in aanraking gekomen met authentieke Engelse prentenboeken en hebben ze een drama-activiteit 'berenjacht' gedaan samen met Toni Southgate, een docente Engels en ‘native speaker’ van Metameer. Bij het voorlezen van de prentenboeken waren de kleuters twee-aan-twee gekoppeld aan een tweetal leerlingen van tweetalig vmbo 2. Een mooie vorm van samenwerking waar groot en klein van hebben genoten. Ademloos en met grote ogen liepen de kleuters door de aula van het grote, nieuwe gebouw aan de Stationsweg en nestelden ze zich op de grote kussens samen met hun twee 'story tellers'. Deze activiteit vond een week later ook plaats op basisschool de Canadas in Boxmeer.

Dag van de talen
De leerlingen van tweetalig havo/vwo gaven op hun oude basisschool een les Engels aan kinderen van groep 7 of 8 op de Europese dag van de talen. De tweede- en derdejaars tto’ers uit Stevensbeek en Boxmeer betrokken de kinderen op een actieve, speelse manier bij de les. Ze deden bijvoorbeeld een spelletje galgje in het Engels en een quiz. Zo konden de tto’ers laten zien wat tweetalig onderwijs inhoudt en wat zij al kunnen na twee of drie jaar onderdompeling in het Engels. En de kinderen van groep 7/8 waren ook bijzonder enthousiast over de les van hun jonge ‘leerkrachten’.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant