Afbeelding

Kan JVC Cuijk verder bouwen aan serie?

Voetbal 62 keer gelezen
CUIJK - Het gaat de laatste weken ineens weer crescendo met JVC Cuijk. Na een glanzende voorbereiding kwam de klad er tijdens de eerste wedstrijden voor het 'echie' ernstig in maar zie daar: de mannen van Piet de Kruif en Hans Kraay junior hebben de ruggen weer terug in een hoek van negentig graden gezet.

Toch knap van de Cuijkenaren want voor de begrippen van het regionale amateurvoetbal, heel relatief dus allemaal, zat er toch aardig wat druk op het team. Wie Kraay en De Kruif binnenhaalt weet dat de ogen op 'kwatta' gericht zijn en de gemiddelde 'jan met de pet' gaat de zaken pas echt volgen als het ergens niet goed gaat. Dat is intern bijvoorbeeld op deze website ook wel bekend want bij een negatieve 'kop' zijn er steevast veel meer views te noteren dan wanneer er op diezelfde plek iets positiefs staat vermeldt. Het zal de aard van de mens wel zijn, zullen we maar denken.

[image=219803]

Drie gewonnen op rij
Het zag er dus even niet echt goed uit voor de Cuijkenaren maar sinds een week of twee is dat weer allemaal anders. Dat is nu eenmaal voetbal. Het begon allemaal met de knappe bekerwinst bij Barendrecht waarna drie dagen later op eigen veld Be Quick 1887 werd verslagen. Afgelopen zondag kwam daar ook nog eens de sensationele 3-4 winst bij angstgegner WKE bij. Het karretje JVC staat zogezegd weer in de vierde versnelling, het is nu zaak om op volle snelheid te komen. Trainer Piet de Kruif heeft ineens weer de luxe om wat keuzes te moeten maken. Achterin stond Mehmet Dingil bijvoorbeeld heel even op een zijspoor nadat zijn vervanger Nick de Graaf het goed had gedaan toen hij een wedstrijdje geschorst was.

Keuzes
Afgelopen weekend was echter Jorrit Ritzen geblesseerd aan zijn enkel. Ritzen: "Ik liep dat op de training van dinsdag op. We wilden geen risico nemen." Dingil kwam er dus weer in en liet opnieuw zien een groot talent te zijn. Een diamant die nog wat bijgeslepen moet worden maar wel een speler met een enorme multifunctionaliteit. Dat liet de bescheiden Veghelaar ook weer zien door van grote afstand een vrije trap loeihard binnen te strepen. Ritzen: "Dat doet hij op de training ook vaak, we weten dat hij dat kan." Indien Ritzen, eveneens een uitstekende verdediger, weer kan spelen zal er een keuze gemaakt moeten worden. Op het middenveld lijkt het even te staan want door de blessure van Ryan Bouwmeester is Frenk Schaap op zijn plaats komen te staan en dat vult de aanwinst uit Zaltbommel momenteel naar ieders tevredenheid in. Bouwmeester meldt ons overigens dat hij op schema ligt qua revalidatie: "Ik verwacht over een week of drie weer fit te zijn."

Schouten of Van Veen
Overigens viel in Emmen wel Oktay Ozturk met een lichte spierblessure uit. Voorin lijken Alexander Prent en Fathi Ben Ahmed verzekerd van een basisplaats maar het is nog wel knokken tussen routinier Dennis Schouten en jonge hond Kevin van Veen. Schouten speelde een aantal wedstrijden naar behoren maar moest toch zondag horen dat Van Veen weer zijn kans kreeg. De Eindhovenaar speelde vervolgens goed en maakte een schitterende goal maar Schouten viel eveneens sterk in. Luxe problemen dus voor de op technisch vlak beslissingsbevoegde personen in Cuijk. Onder de lat is het ook nog steeds dringen geblazen. Joris van Gerwen staat momenteel ter discussie omdat hij geen al te stabiele indruk maakt en zich regelmatig foutjes permitteert. Wie Hans Kraay junior goed beluisterd komt snel tot de conclusie dat de krachtpatser uit De Mortel zich snel zal moeten verbeteren om niet weer keurig op de bank terecht te komen.

[image=242571]

UNA
Komende tegenstander is UNA uit Zeelst. De kampioen van de Hoofdklasse B draait tot nu toe niet onaardig mee. Voorzitter Jos Blatter voorspelde ons dit al tijdens het AWANS-toernooi van UDI'19. Blatter: "De Topklasse is niet meer zo sterk als voorheen omdat diverse teams afgehaakt zijn vanwege financiële problemen. Bovendien is Achilles'29 er ook al uit. Ik verwacht dat we met UNA ons zullen handhaven." Destijds klonk dit best gewaagd maar de sympathieke Blatter lijkt toch het gelijk voorlopig aan zijn zijde te hebben. JVC Cuijk zal echter zondag toch moeten winnen om de ambities kracht bij te zetten. (Willy Rooyakkers)

Programma Topklasse
AFC - ADO '20
Be Quick 1887 - Haaglandia
EVV - WKE
HBS - HSC '21
JVC Cuijk - UNA
Lienden - Leonidas
De Treffers - Chabab
VVSB - Juliana '31

Stand Topklasse
1 Leonidas 7 -19
2 Treffers 7 -15
3 AFC 7 -15
4 EVV 7 -14
5 ADO '20 7 -11
6 HSC '21 7 -10
7 JVC Cuijk 7 -10
8 HBS 7 -10
9 VVSB 7 -10
10 Chabab 7 -9
11 UNA 7 -8
12 Haaglandia 7 -7
13 Juliana '31 7-7
14 WKE 7 -5
15 Lienden 7 -5
16 Be Quick 1887 7 -2
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant