Afbeelding

Oda’s gezocht voor eerste Oda-dag

Religie 135 keer gelezen
SON EN BREUGEL/SINT-OEDENRODE - Dit jaar herdenkt Sint-Oedenrode het 13e eeuwfeest van de heilige Oda. Dit krijgt vorm door een aantal bijzondere vieringen, een lesbrief op de basisscholen, een tentoonstelling, een boek dat in november verschijnt en door het zingen van een nieuw lied ter ere van de heilige Oda.

[image=259832]

Ter afsluiting van dit herdenkingsjaar vinden zondag 17 en 24 november in de Rooise Sint-Martinuskerk bijzondere vieringen plaats. Voor de viering van 24 november nodigt het voorbereidingscomité iedereen uit die de naam van Oda draagt; het kan gaan om hen met Oda als roepnaam, maar ook allen die in hun doopnaam Oda hebben staan, zijn van harte welkom.

Musical
Met alle Oda’s wil het parochieteam verzamelen rond Sint-Oda. Zij doen dat in een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk en een koffietafel. Daarna zijn alle Oda’s genodigd bij een musical in de Goede Herderkerk. Deze musical wordt opgevoerd door de Kisi Kids. Dit grote kinderkoor speelt ook in de voorafgaande viering een rol.

Aanmelden
Naast de Oda’s is ook een afvaardiging uit Venray aanwezig om dit feest mee te vieren. Ook in deze Limburgse plaats wordt de heilige Oda vereerd en ook daar mogen vele vrouwen de naam Oda dragen. Gezien de voorbereiding is opgave gewenst. Dat kan via: of telefonisch op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10 uur en 12 uur via: (0413)-476455.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant