Afbeelding

Initiatief mamacafé valt in goede aarde

Algemeen 54 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – De Gouden Leeuw aan de Markt bood woensdag 2 oktober plaats aan ruim tien moeders van jonge kinderen.

[image=259810]

Een mooie opkomst voor initiatiefneemster Diny van de Wijdeven. Als jeugdverpleegkundige biedt zij hiermee moeders van jonge kinderen (tot 4 jaar) een laagdrempelige ontmoetingsplaats.
Mede door de entourage was de sfeer gemoedelijk en ontspannen. In Grand café de Gouden Leeuw had men een hoek ‘ingericht’ met een speelkleed en speelgoed van de Speel-o-theek. De banken en ruime stoelen boden alle ruimte voor moeders, kinderen en bijbehorende spullen. De aanwezige kinderen konden lekker kruipen en spelen terwijl de moeders met elkaar kennismaakten en ervaringen uitwisselden.
Voor hen die (nog) geen of weinig contacten met Rooise ouders in dezelfde levensfase hebben, is dit een uitkomst. Zoals een van de moeders verwoordde: “het is toch fijn om zorgen die nu eenmaal bij een bepaalde leeftijd horen, te kunnen bespreken met anderen die in dezelfde fase zitten”.
Het idee van Diny is in korte tijd omgezet in concrete actie. Esther Flos van het Centrum voor Jeugd en Gezin wil het idee ook graag uitzetten in andere plaatsen in de regio.

Volgende mamacafé
Alle mama’s van jonge kinderen zijn woensdagochtend 6 november van 10.00 tot 12.00 uur welkom voor het tweede mamacafé in De Gouden Leeuw. Kinderen, evenals papa’s zijn ook van harte uitgenodigd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant