Afbeelding

Zonnige Rooise Ouderendag

Algemeen 53 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – De eerste Rooise Ouderendag was een groot succes. Wensenindieners en –vervullers hebben genoten van een gezellige, sfeervolle dag.

[image=259590]

De Rooise Seniorenraad heeft het initiatief genomen voor een Nationale Ouderendag in Sint-Oedenrode. In samenwerking met de Zonnebloem, Rode Kruis, Ommekaar, Odaparochie, Odendael, Welzijn de Meierij en de gemeente Sint-Oedenrode heeft zij alle ingediende wensen van Rooise ouderen kunnen vervullen.

[image=259588]

Helikoptervluchten
Wethouder Hendriks en Wim van Kreij, voorzitter van het Rooise comité Nationale Ouderendag, landden vrijdagochtend per helikopter in sportpark de Neul en hijsten gezamenlijk de vlag van de Nationale Ouderendag.

[image=259591]

Wim van Kreij zei vanuit de lucht geen grenzen te hebben gezien tussen de diverse dorpskernen van Sint-Oedenrode. Ook bij de organisatie van deze dag hadden de diverse instellingen gebroederlijk samengewerkt.

[image=259593]

Namens het gehele college van B&W sprak wethouder Hendriks haar waardering uit voor deze dag. “Deze samenwerking toont de kracht van Sint-Oedenrode en biedt hopelijk inspiratie voor de rest van het jaar.”

[image=259595]

Sint-Oedenrode mag trots zijn dat ze als eerste Brabantse gemeente deze dag heeft weten te organiseren. Dat werd ondersteunt door de aanwezigheid van de provinciale subsidieverstrekker en de landelijke cöordinator, Marieke Barendregt. Begonnen vanuit haar woonplaats Zeist versrpeidt de Nationale Ouderendag zich over Nederland. Vorig jaar deden er 14 gemeenten mee, dit jaar 20 en de doelstelling voor 2014 is 35. Het contact met het Rooise comité bij de voorbereiding was bijzonder prettig en mede de reden om hier in alle vroegte heen te rijden en de opening bij te wonen.
Per tweetal mochten diverse ouderen vrijdagochtend plaatsnemen in de helikopter voor een 5-10 minuten durende vlucht over onze gemeente. De weergoden waren de organisatie daarbij goedgezind. Na een natte en bewolkte nacht en vroege ochtend, was het tijdens de helikoptervlucht droog en trok de lucht steeds verder open zodat men een mooi zicht op Rooi had.

[image=259594]

Dichtbij en verder weg
Andere ouderen brachten een bezoek aan Brownies & downies, De Beleving, Pan&Cook of gingen naar Eindhoven, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Overloon of Best. De heer Van Erp maakte een rondrit met een oude Amerikaanse Dodge legertruck en anderen trokken met de huifkar door Rooi. In Odendael kregen de ouderen in de filmzaal een VIP-behandeling onder het genot van een concert van Andre Rieu zien en op de Bikkelkampen bood de familie Van Genugten een barbecue aan.

[image=259589]

Aandacht
Bijzonder voor Rooi is dat de wensen van ouderen grotendeels ook door ouderen worden vervuld. Zo rijdt de 83-jarige Frans van den Oever ’s middags een ouder echtpaar rond in een open rijtuig. Frans maakt wekelijks met paard en wagen een ritje. Mensen zijn ook door het jaar heen van harte welkom om met hem mee te gaan.

[image=259592]

Marieke Barendregt: “Het is heel bijzonder te ervaren wat er leeft bij de ouderen en hoe blij ze kunnen zijn met wat extra aandacht. Nog mooier zijn de reacties van mensen die de wensen van deze ouderen vervullen. Er ontstaat spontaan een band en wederzijds begrip en dat is waar de Nationale Ouderendag om draait. Wat voor de een heel vanzelfsprekend is kan voor de ander al een groot uitje zijn.”
De kosten van de diverse wensen zijn in principe door de deelnemers zelf betaald.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant