Afbeelding

'Sint Anthonis nog niet toe aan herindeling'

Politiek 78 keer gelezen
BOXMEER - Een fusie tussen de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis is voorlopig van de baan. Dat bevestigt raadslid Theo Wijnhoven uit Sint Anthonis, tevens woordvoerder namens beide gemeenten. “Sint Anthonis is nog niet aan een herindeling toe, maar we blijven wel constructief met elkaar in gesprek”, stelt Wijnhoven.

Vertegenwoordigers van beide gemeenteraden kwamen vorige week bij elkaar in Sint Anthonis om over de ingezette koers richting een mogelijke herindeling te praten. “In Boxmeer is een meerderheid voor een fusie, wij zijn er nog niet aan toe”, vertelt Wijnhoven. “Dat hebben wij vorige week gedeeld tijdens een informatieve en constructieve bijeenkomst met beide gemeenteraden. Alle opties staan wat ons betreft open, al zijn wij allemaal van mening dat we het Land van Cuijk als zodanig nodig hebben.”

[image=259551]

Om de tafel
Aanvankelijk wilde de gemeente Boxmeer al tijdens de raadsvergadering van donderdag 10 oktober spijkers met koppen slaan. Afgelopen week werd echter besloten het puntje ‘herindeling’ van de raadsagenda te schrappen. Wijnhoven erkent dat de gemeente Sint Anthonis met deze verklaring geen antwoord heeft gegeven op de vragen (herindelen of fuseren?) uit het rapport dat door de beide gemeentesecretarissen was opgesteld: “Maar we weten nu wel beter van elkaar wat elkaars overwegingen zijn. Boxmeer blijft ook de eerst aangewezen partner voor bijvoorbeeld een ambtelijke samenwerking zoals Cuijk, Grave en Mill, maar het is niet een exclusieve partner. Zo hebben we vanuit Mill een ‘open uitnodiging’ ontvangen. We zijn erg benieuwd wat ze te vragen en te melden hebben. Die gesprekken moeten we eerst afwachten en pas daarna komt de gemeente Sint Anthonis met een definitief standpunt. Wij erkennen daarbij wel dat het verstandig is om nog voor het einde van het jaar met dit standpunt te komen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant