Afbeelding

Edson Manuel: 'Betrokken met Boxmerenaren'

Politiek 227 keer gelezen
BOXMEER - Hij is alweer zeven jaar raadslid, waarvan drie als voorzitter van Nieuw Boxmeer. Toch wordt het voor Edson Manuel (53) in maart 2014 pas de eerste verkiezingsdeelname als partijleider. “Nieuw Boxmeer kan voor veel bewoners in de gemeente Boxmeer nog een boel betekenen”, aldus Manuel.

[image=259550]

Hij is een zogeheten Bekende Boxmerenaar (BB’er). Hij tikt met zijn vingers op zijn wang en zet een brede lach op. “Ik ben natuurlijk ook een kleurrijk persoon”, zegt de op Curaçao geboren Manuel. “En vooral ben ik een toegankelijk persoon die sociaal actief is. Daarvan kennen de mensen mij. Vanuit de betrokkenheid met de gemeenschap en de mensen die de hulp van de gemeente het hardste nodig hebben, ben ik in 2011 (nadat hij uit de SP stapte, red.) begonnen met Nieuw Boxmeer.”
Manuel bestempelt Nieuw Boxmeer als ‘een realistische, onafhankelijke partij’. “Die niet wordt geremd door het stempel van een landelijke partij en die zich ook niet wenst te profileren als links of rechts”, vervolgt hij. “Ik werk vanuit de behoeften van Boxmerenaren en durf ook stelling te nemen als het botst met landelijk beleid.”

Volwaardig
Manuel wil afrekenen met het beeld van de eenmansfractie. “We komen met een volwaardige en kwalitatieve lijst”, weet hij. “Daarop staan mensen op wie ik al jaren bouwen kan en die het belangrijk vinden om iets voor anderen te kunnen betekenen. Die sociale lijn is de afgelopen jaren ingezet en die wil ik ook na maart 2014 doorzetten.”
Manuel: “Ik zie de potentie en de ruimte om in de toekomst nog meer voor de mensen in de gemeente Boxmeer te kunnen betekenen. De deelname aan de verkiezingen zijn voor mij geslaagd als kiezers mij het vertrouwen schenken om hen nog een raadsperiode te vertegenwoordigen.”

Verkiezingsitems
‘Zorg’ wordt in de toekomst, volgens Manuel, één van de belangrijkste onderwerpen: “Door de transitie wordt de faciliterende rol van de gemeente nog belangrijker dan-ie al was. Het gaat niet om de instanties, maar om wat iemand nodig heeft. Gezond verstand gebruiken en niet onnodig geld verspillen, maar mensen zeker niet in de kou laten zitten. Ook moeten we meer aan preventie doen, zoals schoolzwemmen weer invoeren. Dat verhoogt de veiligheid en is tevens gezond! Of kijk naar de ouderen. Zelfredzaamheid verlangen betekent ook dat dit mogelijk moet zijn. Dus als iemand een zitdouche nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen, moet hij of zij die krijgen. Ook als het niet in het pakket zit! Niet alle politieke beslissingen die verkeerd uitpakken na uitwerking zijn onherroepbaar. Vaak gaat het om maatwerk bij de uitvoering. “
Tot slot wil Manuel dat er anders naar woningbouw gekeken wordt. “Bij starters wordt er altijd gekeken naar koopwoningen, maar er moeten ook sociale huurwoningen komen. Niet iedereen kan kopen. Je hebt ook hurende starters. Die waarborgen doorstroming en kunnen zo doorgroeien naar zelfstandigheid.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant