Afbeelding

Bezoek college Venray aan Sint-Oedenrode

Religie 92 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray heeft een bezoek gebracht aan Sint-Oedenrode. Dit bezoek vond plaats op dinsdag 1 oktober.

[image=259314]

Bezoek. Vertegenwoordigers van de colleges van Venray en Sint-Oedenrode en van de parochie Heilige Oda, poserend voor de Odakapel op het kerkhof achter de Martinuskerk.

Het Venrayse college bezocht Sint-Oedenrode vanwege de gezamenlijke band die beide gemeenten hebben met betrekking tot de Heilige Oda. Na ontvangst door het Rooise college vertrok het gezelschap naar de Martinuskerk. Hier werden ze ontvangen door pastoor Vincent Blom en een aantal vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor de viering van het Odajaar. Na een bezoek aan de Odakapel op het kerkhof was er volop aandacht voor de Odaexpositie in de kerk.

Odajaar
Pastoor Blom heette het gezelschap van harte welkom. "Oda heeft een aantal jaren in Venray doorgebracht tot ze het wijze besluit nam om zich in Sint-Oedenrode te vestigen." sprak Blom. Een delegatie vanuit Sint-Oedenrode is eerder al in Venray op bezoek geweest in het kader van het Odajaar en op 24 november wordt een delegatie van de Petrus Banden Parochie uit Venray in Rooi verwacht. Dan zal een kleine relikwie van Oda aan hen overhandigd worden.

Venray
De naam Oda komt in Venray op diverse plaatsen terug. Zo heeft men een prachtig Odapark met theetuin, Fanfare St. Oda in het kerkdorp Merselo, de Sint-Odaschool, een Odakapel en zelfs een apotheek en een pedicuresalon die de naam Oda dragen. Oda is ook de beschermheilige van Venray.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant