Afbeelding

4G: Olympia'18 en Juliana op zoek naar winst

Voetbal 51 keer gelezen
BOXMEER/MILL - Ze hadden zich toch wat anders dan een '1 uit 3' voorgesteld van het nieuwe seizoen: Olympia'18 en Juliana Mill. Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar op sportpark Pelzer in Boxmeer. Zeker voor de Olympianen is een overwinning een absolute must om niet te hoeven spreken van een totaal mislukte competitiestart. Een ander aansprekend affiche is Volkel tegen Handel.

[image=258879]

"Wij hebben een jonge ploeg, maar wel een ploeg waarmee we goed mee kunnen komen in de vierde klasse." Aldus trainer Lucien Roeffen direct na de promotie naar de vierde klasse van zijn Juliana Mill. Voetballend bewees de Millse formatie al tegen Milsbeek en Volkel prima mee te kunnen. Jong gaat helaas ook gepaard met wisselvalligheid. En ook de koelbloedigheid ontbrak vooralsnog om een puntje of zelfs meer over de streep te trekken. Zodoende kreeg Juliana zowel thuis tegen Bavos (2-2) als afgelopen zondag tegen Volkel (2-3 verlies na 2-0 voorsprong) te weinig. Ondanks de '1 uit 3' zullen de mannen van Roeffen zondag met het meeste vertrouwen aan de aftrap staan.

Stroperig begin
In Boxmeer is het bijna 'ouderwets' onrustig. De ploeg van trainer Maarten van Stiphout draaide een slechte voorbereiding en ondanks de komst van veertien nieuwelingen zit er nog behoorlijk wat zand in de Boxmeerse machine. Tegen Hapse Boys werd een nederlaag nog net afgewend, maar de afgelopen twee weken ging blauwwit onderuit tegen MVC en Vitesse'08. Ook vonden de Olympianen nog maar twee keer het net.
Olympia'18 nam de voorbije drie seizoenen voortijdig afscheid van zijn trainer. Van Stiphout voelt dan ook al vroeg in het seizoen de druk, want deelname aan de nacompetitie is nog altijd de doelstelling bij de ambitieuze club. Saillant detail: Juliana Mill-trainer Lucien Roeffen is de laatste oefenmeester die zijn contract uitdiende in Boxmeer!

[image=256959]

Nog drie ploegen ongeslagen
Drie ploegen hebben nog de maximale score in 4G. Titelkandidaat Milsbeek en Volkel zal weinigen verbazen. Het Langenboomse SES, dat vorig seizoen in totaal slechts zes overwinningen wist te boeken, heeft nu al negen punten op zak. De ploeg van trainer Claus Foederer maakte in de eerste drie duels ook voetballend indruk en zondag, wanneer degradant Vitesse'08 op bezoek komt, liggen er opnieuw kansen voor SES.
Volkel treft op eigen veld het eveneens goed gestarte Handel, het nog puntloze Excellent speelt thuis tegen MVC. Milsbeek gaat als favoriet het duel met Bavos in en Hapse Boys gaat op bezoek in Milheeze.

Programma vierde klasse G:
Excellent - MVC
SES - Vitesse '08
Olympia '18 - Juliana Mill
Volkel - Handel
Milsbeek SV - Bavos
Milheezer Boys - Hapse Boys

Stand 4G
1. Milsbeek 3-9 10-1
2. Volkel 3-9 10-4
3. SES 3-9 7-2
4. Handel 3-6 7-7
5. Hapse Boys 3-4 4-4
6. Milheezer Boys 3-4 3-5
7. MVC 3-3 5-6
8. Vitesse '08 3-3 2-7
9. Bavos 3-2 4-6
10. Juliana Mill 3-1 4-6
11. Olympia '18 3-1 2-6
12. Excellent 3-0 1-5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant