Afbeelding

Kraay junior: 'Kreeg zelfs sms'je van Genee'

Voetbal 39 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk heeft een nieuwe pagina toegevoegd aan de annalen van de club want voor het eerst in de historie plaatsten de bewoners van de Groenendijkse Kampen zich voor de 3e ronde van het nationale bekertoernooi. Technisch Directeur Hans Kraay junior mag donderdag bij Veronica de loting verrichten.

[image=246975]

Het is een gewone woensdagmorgen in september maar als we Hans Kraay junior aan de telefoon krijgen dan is er nog steeds een soort van euforie in zijn stem te horen. "Wat wil je?", zegt hij desgevraagd, "Dit is heel erg belangrijk voor de club, zeker ook financieel gezien. We hebben gisteren toch maar mooi weer 32.500 euro verdiend, wat voor JVC veel geld is. En het einde is natuurlijk nog niet in zicht wat dat betreft." Kraay heeft zelf donderdag de balletjes in handen dus de naam JVC Cuijk zal deze week landelijk nieuws zijn. "Dat is toch schitterend. Ik weet nog wel met Lienden dat we eerst Vitesse uitschakelden en daarna naar Roda JC gingen, het ging weken lang nergens anders over. Zoiets heeft veel meer impact dan vijf wedstrijden achter elkaar in de competitie winnen. Ik kreeg zelfs een sms'je van Wilfred Genee om me te feliciteren, dan weet je genoeg. De jongens willen al naar De Kuip maar Piet en ik spelen liever tegen Capelle thuis....haha."

Nog aanvallender
Ondanks alle euforie, en de bijbehorende cupkoorts, sluit men in Cuijk niet de ogen voor de matige start in de competitie. "We hebben maandagavond bij elkaar gezeten, goed met elkaar gepraat. We hebben bij HSC'21 vooral verdedigend gezien een prestatie onder de maat geleverd alhoewel we uiteindelijk nog gelijk hadden kunnen spelen. Ik vertelde een verhaal over trainers dat die altijd na een paar slechte resultaten voor zekerheid gaan kiezen. Dat ze dan met de kont in de zestien gaan hangen, vooral geen goals willen tegen krijgen. Piet en ik wilden dat niet. Ook wilden wij niet tornen aan de verdedigers die we eerder het vertrouwen hadden gegeven. Een keer slecht spelen kan, dan moet je daarna de kans krijgen jezelf te revancheren. We zijn tegen Barendrecht nog meer druk naar voren gaan zetten, we sloten als team zelfs nog een meter of vijftien verder door. Het gevolg was een soort van va-banque taktiek maar het werkte! De verdediging deed het nu goed maar onze absolute uitblinker was Frenk Schaap. Met hem hadden we een extra aanvaller op het middenveld staan maar wat die jongen vervolgens liet zien was werkelijk fabelachtig. Hij kwam wat te zwaar terug van vakantie waardoor we hem moesten prikkelen maar nu is hij er hoor. Hij won alle kopduels, tackelde als een bezetene en was aan de bal dwingend. Die goal die hij maakte was van grote klasse, wat een schitterende kopbal."

Schouten
Opvallend is de naam van routinier Dennis Schouten (34) achter de positie van centrumspits. Hij houdt daarmee de van UDI'19 overgekomen Kevin van Veen voorlopig op de bank. "Kevin van Veen heeft een fantastische voorbereiding gedraaid maar na dertig seconden in de competitie miste hij tegen ADO'20 op een wat onhandige manier een strafschop waarna hij het vertrouwen kwijt raakte. Kevin is een stoere vent om te zien maar heeft een ontzettend klein hartje. Ik weet zeker dat als hij die strafschop had binnen geschoten dat hij nu al zeven keer had gescoord. Dat klinkt gek, maar zo'n jongen is Kevin. Hij werkt keihard op de training en viel gisteren heel sterk in. Het waren maar zeven minuten maar hij deed daarin als spits niets fout en gaf zelfs nog een onbaatzuchtige assist op Alexander Prent." Door het inbrengen van Schouten, het loopwonder uit Loosbroek, gaat JVC automatisch anders spelen. Schouten vult het namelijk anders in dan een échte spits. Een invulling die in lastige uitwedstrijden wel eens een positieve uitwerking op de teambalans kan hebben. "Dat klopt, daar hadden Piet en ik het gisteren in de bus ook nog over. Dennis loopt en jaagt, is constant bezig. Dat is voor het team erg belangrijk, zeker tegen een ploeg als Barendrecht. Wij beseffen echter ook dat we tegen meer verdedigende tegenstanders misschien ook weer behoefte hebben aan een echte target-man. Kevin van Veen zal dus heus weer aan de bak komen, we houden hem nu even uit de wind. Als je zag hoe de jongens op hem afsprongen na die 0-2 dan weet je hoe hij in de groep ligt."

Ryan Bouwmeester
Ondanks de zege in de Rotterdamse suburb Barendrecht, gelegen aan de sluiproute binnendoor richting De Kuip, wil Kraay toch nog opmerken dat het gemis van de geblesseerde Ryan Bouwmeester van een hartstochtelijke aard is. "Ryan is voetballend gezien onze beste speler. Alles begon altijd bij hem, de verdedigers konden hem altijd als eerste inspelen. Achterin hebben de jongens zich nu gerevancheerd, ook Mehmet Dingil viel geweldig in. We kunnen hier op verder bouwen." (Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant