Afbeelding

Cantheelen 'ridderlijk' naar tweede fase

Wonen 177 keer gelezen
CUIJK - De gemeente Cuijk, Mooiland en Zorgcentra Pantein stonden vanochtend stil bij de bouwstart van hof 2 en 3 van het nieuwbouwproject Cuijkse Cantheelen, waar wonen en zorg gecombineerd worden. Omdat het ontwerp van de Cantheelen is gebaseerd op de oude Cuijkse stadsmuren, was ook een ridder uit vroegere tijd betrokken bij de ceremonie rondom de volgende bouwfase.

[image=256720]

Tientallen aanwezigen en enkele hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig toen wethouder Arthur Baudet (D66) met de directie van Mooiland en Pantein het beton stortte.

Historische grond
De plek waar de Cuijkse Cantheelen verrijst, heeft een rijke historie. Tijdens de openingsceremonie hebben Mirjam Kräwinkel, directeur Mooiland, Roel Jutten, directeur Zorgcentra Pantein, en Arthur Baudet, wethouder gemeente Cuijk een cilinder in het gebouw vereeuwigd. In deze cilinder zit een rol perkament waarop de toekomstgedachten staan van de drie partijen over Cuijk, wonen en zorg anno 2050. Ook de toekomstgedachten van groep 8 van basisschool ‘de Nienekes’ zitten in de cilinder.

[image=256774]

Tweede fase
De tweede fase van het nieuwbouwproject omvat de bouw van de woonhoven 2 en 3. Hier komen in totaal 56 koop- en huurwoningen voor Mooiland, 97 zorgwoningen, 10 woongroepen, ruim duizend vierkante meter ondersteunende zorgdiensten en een multifunctionele accommodatie. Onder de hoftuinen worden in totaal 197 parkeerplaatsen gerealiseerd. Deze diversiteit aan functies is verweven door de woonhoven. De woonhoven vormen de toekomstige huisvesting voor de bewoners van Maartenshof, huurders van Mooiland, kopers van de unieke torenappartementen en gebruikers van de multifunctionele accommodatie. In het voorjaar van 2015 worden de woonhoven 2 en 3 van de Cuijkse Cantheelen opgeleverd.
Meer informatie: www.wonenindecantheelen.nl

[image=256775]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant