Afbeelding

Bisschop Hurkmans celebreert in Grave

Religie 69 keer gelezen
GRAVE - Bisschop Antoon Hurkmans van het Bisdom 's-Hertogenbosch draagt op woensdag 25 september om 10.30 uur een Heilige Mis op bij gelegenheid van de sluiting van de kapel van zorgcentrum ‘Maaszicht’ in Grave.

[image=238071]

Pastoor Aarden is concelebrant bij de kapelsluiting, het gemengd koor ‘Christus Hemelvaart’ treedt er op. Zuster Hermina Peters heeft de monseigneur uitgenodigd toen hij in december in Grave was om te vieren dat de relieken van sint-Elisabeth zevenhonderd jaar in de stad aan de Maas zijn. De bisschop kon niet weigeren. Iedereen is van harte welkom.
De verhuizing van ‘Maaszicht’ naar het nieuwe ‘Catharinahof’ brengt met zich mee dat de kapel aan de eredienst wordt onttrokken. Normaliter was er op woensdagochtend en zaterdagavond een Eucharistieviering. Hoe dat in de toekomst vorm krijgt, is nog niet bekend. De pastoor is daarover in gesprek met de directie van de zorginstelling. Vanaf woensdag 2 oktober is er ’s avonds om half zeven een H. Mis in de Sint-Elisabethkerk in Grave. De overige dagmissen in de Elisabethkerk blijven op het vertrouwde tijdstip van 09.30 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant