Afbeelding

Inval in 'illegaal bordeel' in woonwijk Boxmeer

Politie 143 keer gelezen
BOXMEER - Een speciale eenheid van de politie heeft afgelopen donderdag een inval gedaan in een woning aan de Pieter Molijnstraat in Boxmeer. De woning dient volgens klanten en omwonenden al langer als illegaal bordeel.

[image=255718]

“Aan de hand van een tip hebben we er donderdag een zogeheten bestuurlijke controle gehouden”, bevestigt een woordvoerder van politie. “En wat we er hebben aangetroffen, vormt genoeg aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek op te starten.” Bij de inval zijn geen personen aangehouden. Evenmin zijn drugs of wapens gevonden.

Bordeel
Volgens een van de vaste klanten, die wegens privacyredenen anoniem wil blijven, zaten in in het genoemde pand ‘Nederlandse, Oost-Europese, Afrikaanse en zelfs Braziliaanse meisjes en vrouwen’. “Maar allemaal ouder dan achttien jaar; sommigen zijn zelfs al dik in de veertig”, verzekert hij.

Contacten
De eerste contacten met de vrouwen worden volgens klanten gelegd via een website die zichzelf omschrijft als ‘de prostitutiemarktplaats van de Benelux’. “Als je op de Boxmeerse vrouwen reageert, krijg je een mobiel nummer en geven ze aan in welk huis ze op dat moment zitten. Soms krijg je een kwartier voor de afspraak nog een smsje of belletje dat ze in een andere woning zitten dan waar je eerst hebt afgesproken”, vertelt de klant. Volgens hem is er geen sprake van misstanden in de woningen. “Het zijn keurig ingerichte kamers. Het is er zeker niet vies; zeker in vergelijking met peeskamers waar ik wel eens ben geweest. Een pooier heb ik er nog nooit gezien.”
Omwonenden van het pand aan de Pieter Molijnstraat bevestigen dat met regelmaat ‘mannen naar binnengaan voor een bezoek aan de meisjes’. “Meestal zitten er vier vrouwen, soms zelfs nog meer”, verzekert een buurtbewoner. “Het is sommige dagen een komen en gaan van mannen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant