'Vierlingsbeek' wil vooral gehoord worden

  •   keer gelezen
VIERLINGSBEEK - De Boxmeerse gemeenteraad liet zich afgelopen donderdag tijdens de zogheten ‘Raadskaravaan’ informeren over enkele actuele onderwerpen in Vierlingsbeek. Vooral de communicatie tussen de gemeente en het dorp blieft verbetering.

[image=255717]

Marion Reefs krijgt de lachers op de hand wanneer ze tijdens een discussie over de leefbaarheid in Vierlingsbeek ineens roept: “Of moeten we weer ouderwets met een fles wijn langs de deuren van de raadsleden om gehoord te worden!” Hoongelach stijgt op vanuit de zaal in Concordia, waar een vijftigtal aanwezigen vooral zijn hart wil luchten. Bijvoorbeeld over de onveilige verkeerssituatie in de Grotestraat, de (woon)mogelijkheden voor starters of lokale voorzieningen. “Een smileybord dat de snelheid aangeeft, zoals in Sambeek, werkt goed. We kunnen kijken of deze via de dorpsraadcoördinator ook tijdelijk hier opgehangen kan worden”, stelt fractievoorzitter Twan Stiphout (CDA) voor. “Dat roepen ze al zo lang”, zucht een bewoner.

Leefbaarheid
En zo gaat het ook bij de discussie over de leefbaarheid in Bék. “Wat doen jullie voor starters?”, vraagt een moeder van twee studerende zoons. “Probleem is dat Mooiland hier niets wil bouwen”, stelt Stiphout. Concrete toezeggingen blijven uit, al worden de CPO’s in Holthees en Rijkevoort aangehaald als ‘mooie voorbeelden’. Edson Manuel (Nieuw Boxmeer): “Dit college koerst meer op koopwoningen in plaats van op sociaalbouw of betaalbare huurwoningen.” Op dinsdag 17 september is een infoavond over CPO in het Joffershof in Vierlingsbeek.

Belangrijk signaal
Wat tevens opvalt tijdens de Raadskaravaan, is dat de nuance ontbreekt of kennis van zaken ontbreekt. Bij elk probleem wordt geroepen: ‘Ja, maar de gemeente...’ Waarbij de gemeenteraad en ambtenarij veelal op één hoop gegooid worden. Het signaal van onvrede is er echter wel een dat aandacht behoeft, zeker bij de huidige coalitiepartijen CDA, LOF en VDB/LO. Temeer omdat laatstgenoemde partij voor een groot deel van haar stemmen afhankelijk is van hoe de wind waait in Vierlingsbeek, Overloon en de omliggende dorpen.
Meer berichten