Afbeelding

Grootschalig onderzoek naar Cuijkse pedofiel

Politie 53 keer gelezen
CUIJK - Frank R., die dit voorjaar een 12-jarige meisje in Middelstum (Gr.) ontvoerde en misbruikte, is afgelopen week voor de rechtbank in Groningen aangeklaagd voor twee gevallen van ontucht met een minderjarige. De Cuijkenaar (48) wordt mogelijk ook aangeklaagd voor een derde geval van ontucht en meer dan honderd gevallen van grooming.

[image=254751]

Bronnen binnen de politie bevestigen dat op de computer van R., die na zijn arrestatie in mei uit zijn woning in Cuijk werd meegenomen, beelden zijn gevonden van seksuele handelingen die minderjarigen voor de webcam uitvoerden in opdracht van R.

Grooming
Nieuwsblad De Maas Driehoek heeft begrepen dat het mogelijk om meer dan honderd gevallen van grooming gaat. Grooming is ‘digitaal kinderlokken’. Sinds 2010 is het strafbaar voor volwassenen om via chatsites kinderen te benaderen om afspraken met hen te maken voor het hebben van (cyber)seks. “De beelden op de computer vormen aanleiding voor verder onderzoek”, aldus een woordvoerder van de politie. “Hij is in eerste instantie al voor twee gevallen van ontucht aangeklaagd, zodat het voorarrest kon worden verlengd, maar we sluiten zeker niet uit dat de aanklacht nog verder zal worden uitgebreid.”

Identiteit slachtoffers
Rechercheurs en internetspecialisten werken aan de zaak, mede om de identiteit van de slachtoffertjes te achterhalen. Voor Justitie staat in ieder geval vast dat Frank R. bij twee minderjarige meisjes ‘seksueel is binnengedrongen’. R. werd in mei aangehouden in Middelstum. Met beide slachtoffers (afkomstig uit de provincie Groningen, red.) werd het contact gelegd middels grooming.

Rechtszitting
R. hoorde de aanklacht, van twee gevallen van ontucht en het tweemaal ontrekken van een minderjarige aan het ouderlijke gezag, afgelopen week tegen zich eisen tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank van Assen. Justitie verwacht dat de zaak 'pas op zijn vroegst in november inhoudelijk kan worden behandeld'.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant