Afbeelding

'Wij willen lekkerste bier van Gennep brouwen'

Opmerkelijk 182 keer gelezen
GENNEP - Het lekkerste bier van Gennep brouwen. Dat is de doelstelling van zes vrienden uit Gennep. Inmiddels zit de eerste editie van d'Ooijevaer in de fles, maar de heren willen meer. Een eigen ruimte om te brouwen bijvoorbeeld.

[image=253452]

Vincent Jansen, Martijn Stevens, Bart Schouteten, Roy Kamps, Stephan Konings en Michel Rouschop zijn echte bierliefhebbers. En dan niet alleen om te drinken in de kroeg. Ze bezoeken ook bierfestivals en doen een rondje België om langs te gaan bij speciale abdijen en drankhallen. Begin dit jaar dachten ze: waarom doen we het niet zelf.

Verrassend lekker
Enthousiast vertellen de heren hun verhaal. Ze halen spullen in huis en beginnen in de keuken bij één van hun thuis. De eerste keer is het meteen raak. Een donkere eigenzinnige porter, die verrassend lekker smaakt, is het resultaat. En het is niet alleen bij het drankje gebleven. Er is zelfs een speciaal etiket ontworpen.
Maar er komt nog meer aan. Een Schotse ale - als eerbetoon aan de Schotse bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. En de speciale dubbel Code Oranje; het biertje dat ze brouwden tijdens de zware onweersbuien een paar weken terug. Zo zit achter ieder biertje een verhaal, dat gelinkt is aan Gennep (en omgeving). Dit komt iedere keer terug in het ontwerp van het etiket. In de toekomst willen ze daarnaast steeds meer ingrediënten van eigen bodem gebruiken. Zo verbouwen ze op dit moment hun eigen hop.

Eigen ruimte
Op dit moment is het bier nog niet verkrijgbaar in de horeca. Dat is wel het uiteindelijke doel. Maar om een kwaliteitsproduct te brouwen, is een eigen ruimte nodig. De heren zoeken dan ook een vaste plek in de gemeente Gennep waar ze hun spullen kunnen stallen en een keer per maand kunnen werken aan hun product.
Op dit moment brouwen de mannen bij Museum Het Petershuis, waar tot 8 september een expositie over Genneps bier te bewonderen is. Ze zijn hier 17 augustus en 7 september aanwezig. Hoe het bier wordt gebrouwen ontdek je op https://www.facebook.com/dooijevaer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant