Afbeelding

Weerman noteert nieuw temperatuurrecord

Opmerkelijk 52 keer gelezen
OVERLOON - Het was alom aangekondigd dat vrijdag 2 augustus een snikhete zomerdag zou worden met hoog oplopende temperaturen en dat werd waargemaakt. Ook de regionale weerman Bert Vloet zag het kwik in Overloon oplopen tot 37,0 graden Celsius en kon zo een record maximumtemperatuur bijschrijven.

[image=252682]

"Normaal ga ik alleen 's morgens naar mijn weerhut om alles te registreren, maar vandaag zag ik dat de temperatuur stilaan bleef stijgen. Dat maakte me wel nieuwsgierig en daarom ben ik 's middags nog een keer gaan kijken. En kijk maar naar de thermometer, die staat op 37 graden", vertelt de weeramateur. "Dat is wel het maximum", zegt de kenner.

[image=252683]

Vloet registreert al bijna 35 jaar dagelijks al weercijfers en is voor de media een echte vraagbaak, zeker bij extremiteiten in het weer. Zo weet hij te vertellen dat het vorige temperatuurrecord bij zijn weerstation 36,4 graden Celsius was. "Dat was op 19 juli 2006, in de week van die Vierdaagse van Nijmegen die ze toen hebben afgebroken."
Of het kwik nog vaker zo hoog zal oplopen, deze zomer? "Nee, dat verwacht ik niet. Ik denk dat we een broeierige avond krijgen en dat het in de na-nacht gaat onweren. En daardoor wordt het ook wat koeler." En voor de iets langere termijn verwacht Bert Vloet meer 'normale zomerse waarden'.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant