Afbeelding

Cora van de viskraam 30 jaar in Grave

Opmerkelijk 799 keer gelezen
GRAVE - “Een loflied op Cora , verkoopster van vis. Ze is kampioene, dat is ze gewis. Een cabaretière dat zie je pas goed als... Cora de Kibbeling, Cora de Haharing, Cora de Kabeljauw, Cora de Scholletjes... doet!!”

[image=252664]

Volkomen verrast en ontroerd beleefde Cora de aubade die door een door Albertine Arts en Frans van Steen opgetrommeld aantal leden van het Maaskoor met accordeonist Cees Menhere haar vrijdagmorgen bracht. Dat meldt de Wijkraad Binnenstad Grave op zijn website.
Al dertig jaar staat Cora met vis op de markt in Grave, iedereen kent haar. Cora heeft voor iedereen aandacht, ze verkoopt de vis met liefde en kennis van zaken. Cora schenkt de kleur en een dosis levensvreugde, die bij een warme sfeer van een markt hoort.

[image=252665]

En warm was het vrijdag! Klanten en leden van het Graafs koor hebben Cora in het zonnetje gezet (zeg maar rustig de ‘koperen ploert’) en speldden haar De Gulden Vis op (gemaakt door Jose van Quiltwinkel An3Na). “Na 30 jaar hebben jullie mij eindelijk stil gekregen”, zei Cora en ze genoot er zichtbaar van.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant