Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Ottersummer Niek Spanjers wint tourpool 2013

  •   keer gelezen
BOXMEER - Terwijl de wielrenners van de Tour de France zich alweer langzaamaan opmaken voor de Vuelta in Spanje, rijdt Niek Spanjers uit Ottersum zijn rondjes binnenkort op een nieuwe wielrenfiets of mountainbike die hij wist te winnen met zijn deelname aan de Tourpool 2013 van Kliknieuws en nieuwsblad De Maas Driehoek.

[image=252611]

Spanjers kreeg afgelopen woensdag een waardecheque ter waarde van 500 euro uit handen van Rob van Hulten van Rob’s Tweewielers (Spoorstraat 50) uit Boxmeer. “Ik had toevallig al een nieuwe herenfiets en mijn vrouw en dochter hebben ook al een fiets. Daarom heb ik een cheque gekregen die ik ga inruilen voor een nieuwe wielrenfiets of mountainbike. Dat weet ik nog niet”, vertelt Spanjers.
De Ottersum dankt de zege van de Tourpool naar eigen zeggen aan ‘geluk’: “Natuurlijk weet ik er wel wat van af, maar ik heb de overwinning te danken aan mijn invallers. Twee renners uit mijn basisteam vielen uit en werden vervangen door Bauke Mollema en Nairo Quintana, die veel punten hebben gepakt. Die hebben voor mij het verschil gemaakt, want jongens als Froome en Kittel had - denk ik - iedereen. Maar ik ben er evengoed erg blij mee.”

Prijswinnaars
De ‘tourploeg’ van Spanjers fietste tijdens de Tour de France in totaal 1688 punten voor hem bij elkaar, zestien meer dan Theo Toenders uit Mill (1672 punten), die als tweede in het klassement eindigde en daarmee een BBQ-pakket voor vier personen van Slagerij Aarnoutse in Gennep won. De derde prijs - vier passe-partouts voor de Copa del Agatha - ging naar Mia Luisman uit Sint Hubert (1610 punten).
Eervolle plaatsen waren er voor Theo van Hulst uit Cuijk (vierde) en Jeanine Melssen (vijfde), ook uit Cuijk.
Meer berichten