Afbeelding

Geen opvolger voor wethouder Jos de Graaf

Politiek 63 keer gelezen
BOXMEER - Er wordt geen vervanger gezocht voor de begin juni opgestapte Boxmeerse wethouder Jos de Graaf (CDA). Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Boxmeer. De taken van De Graaf zullen nu onderling worden verdeeld. Formeel kan de gemeenteraad echter nog beslissen om van dit besluit af te wijken.

[image=130845]

“Gezien de relatief korte periode tot aan de verkiezingen, is er besloten om de taken onderling te verdelen. Het heeft bijna geen zin om voor de komende maanden nog iemand te moeten inwerken”, legt een woordvoerster uit. “Hoe de portefeuilles exact verdeeld gaan worden, zal tijdens een van de eerste college-overleggen na het zomerreces worden bepaald. Het laatste woord is echter aan de gemeenteraad. Als zij anders beslissen, zal het college alsnog op zoek moeten naar een tijdelijke opvolger."

College
Dit betekent dat het Boxmeerse college van B en W tot en met maart 2014 zal bestaan uit burgemeester Karel van Soest en de wethouders Erik Ronnes (CDA) en Willy Hendriks (LOF). Drie jaar geleden was het college de rit nog begonnen met vijf man. SP-wethouder Dick Schaap stapte echter in 2012 op uit onvrede over het sociale beleid in de gemeente; De Graaf kwam in opspraak omdat hij een poging tot omkoping tijdens de onderhandelingen over de verkoop van het oude Maasziekenhuis niet had gemeld bij zijn collega-bestuurders. Hij werd hierop verzocht op te stappen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant