Afbeelding

Protestantse kerk in de steigers

Religie 86 keer gelezen
GRAVE - De protestantse kerk van Grave sluit tijdelijk haar deuren! Dit heeft niets te maken met een inzinking van de kerkelijke gemeente, maar alles met een restauratie/verbouwing.

Het ongeveer 500 jaar oude rijksmonument wordt flink onder handen genomen. Zo zal het vochtprobleem wat al jarenlang de muren aantast, grondig worden aangepakt. Tegelijkertijd met de restauratie zal de kerkruimte multifunctioneel gemaakt worden. Dit houdt onder andere in dat er stoelen in plaats van banken in de kerk komen en dat er een extra nooddeur gemaakt wordt. Op deze manier kan het gebouw nog vele jaren dienst doen als een ideale locatie voor concerten, lezingen e.d.

[image=252018]

Uitvoering
De restauratie begint op 5 augustus en de verwachting is dat de werkzaamheden zo’n vier maanden in beslag zullen nemen. De protestantse gemeenschap mag in die tijd haar kerkdiensten vieren in de kapel van het gastvrije Maaszicht. Op de website van de kerk, www.pkn-grave.nl zal vanaf augustus regelmatig een nieuwsflits geplaatst worden over het verloop van de restauratie. Voor vragen mail of bel Jenneke van Dongen: scriba@protestantsekerkgrave.nl of (0486) 47 14 13.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant