Afbeelding

Wereldprimeur in Boxmeerse reclamekaravaan

Opmerkelijk 68 keer gelezen
BOXMEER - Tijdens de reclamekaravaan die maandag 22 juli voorafgaat aan het profcriterium Daags na de tour wordt het publiek getrakteerd op een wereldprimeur: de supersnelle mountainbike wasser.

Het gaat hier om de nieuwste ontwikkeling van iClean Carwash Technologies te Venray, die deze RVS mountainbike speed washer heeft ontwikkeld. Het innovatieve Venrayse bedrijf had eerder al met succes installaties voor zuivering van waswater (95% terugwinning), complete ‘groene’ autowasstraten en de revolutionaire hondenwasserette ‘K9000 Dog Wash’ op de markt gebracht. De lat ligt hoog. “Over drie jaar willen we dat driekwart van onze omzet uit eigen producten komt”, zegt directeur-eigenaar Will Hofmans van iClean vol overtuiging.

[image=251982]

‘Fietswasserette’
De uitvinding van de ‘mobiele fietswasserette’ komt uit de koker van de afdeling engeneering/ontwikkeling het bedrijf zelf. “Kijk, dit is een heel robuust en compact geheel”, zegt Hofmans die de achterklep van de mountainbike wasser opent. “De fiets wordt in een goot gezet, de klep gaat dicht en acht roterende nozzles (spuitkopjes) spuiten het vuil er met medium druk af. Daarna wordt deze nog droog geföhnd.” Tien seconden duurt de volautomatische reinigingsbeurt, waarna de fiets brandschoon uit de voorklep komt.
Gezien het grote aantal mountainbike-, veldrijd- en wielerwedstrijden dat er wordt gehouden, ligt er volgens Hofmans een markt open. De ‘fietwasserete’ is prima geschikt om direct na de finish van fietsevenementen in te zetten. “Na een wedstrijd geen vieze fiets meer op of in de auto maar meteen schoon de schuur in. Daar wordt elke mountainbiker enthousiast van”, zegt Hofmans. Het blijft niet bij fietsen, want ook voor crossmoteren wil hij op korte termijn een mobiele wasserette ontwikkelen.

[image=251983]

Dog Wash
Het Venrayse bedrijf toont in Boxmeer ook de unieke iClean Dog Deze eveneens RVS wasserette vindt sinds drie jaar zijn weg naar de Europese markt, maar Hofmans wil verder en daarom heeft hij een wereldwijd dealernetwerk opgebouwd. “Er zijn geen grenzen meer, de wereld is onze markt”, zegt de innovatieve ondernemer.
De dog wash kan worden uitgerust met zeven programma's en betaalsysteem. “Je gooit er de munten in, kiest een wasprogramma en een paar minuten later neem je de hond fris mee naar huis.” Voor de afzet mikt hij vooral op supermarkten, vakantieparken, carwashes en tankstations. Deze wasserette kan worden gekocht, maar ook huren of leasen is mogelijk. Informatie: www.iclean.nl.
De nieuwe Velowash wordt binnenkort geïntroduceerd op de Eurobike Messe in Friedrichshafen. Deze grootste fietsbeurs vindt plaats van 27 tot en met 31 augustus.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant