Afbeelding

Burgemeester Gradisen is apetrots

Politiek 51 keer gelezen
MOOK EN MIDDELAAR - Zijn eenjarig dienstverband ging in juni geruisloos voorbij, vlak voor zijn zomervakantie blikt burgemeester Willem Gradisen terug op de eerste dertien maanden in de Kop van Noord-Limburg. “Ik heb me tot in de haarvaten verkend in de regio en de mensen. Deze mensen geeft enorm veel energie”, zegt de burgervader, die sinds mei in de gemeente woont.

Eerder woonde hij in Tiel waar hij zestien jaar wethouder was. Ook tijdens zijn periode als waarnemend burgemeester in het Zuid-Hollandse Liesveld bleef hij in Tiel wonen. “We hebben nu een appartement in Mook, in Tiel zijn mijn vrouw en ik nog nauwelijks”, zegt Gradisen.

[image=251156]

Thuis
De burgemeester geeft aan dat hij zich in Mook en Middelaar in alle opzichten op zijn plaats voelt. “Deze gemeente heeft zoveel. De mensen zijn er vriendelijk en betrokken en zijn bereid om onmogelijkheden te accepteren. De omgeving is ook prachtig, waar je ook komt, op de Mookerheide of aan het water. Daarnaast heeft deze gemeente een heel strategische ligging. Nijmegen is dichtbij maar ook naar Brabant of verder Limburg in is mogelijk. Ik vind het een enorm voorrecht om hier burgemeester te mogen zijn.”

Verbinder
In het eerste jaar zag Gradisen ook de politiek in Mook en Middelaar dichter naar elkaar groeien. Onvrede over de verkiezingsuitslag van 2010 zweefde lange tijd boven de gemeenteraad. “Gelukkig zijn de partijen dichter tot elkaar gekomen. Nu zitten vier van de vijf fracties meer op een lijn. Maar nog belangrijker: de onderlinge sfeer en het draagvlak naar buiten is beter”, vindt hij. “Politieke verschillen horen erbij, maar dat gebeurt nu in een betere sfeer”. Over zijn rol in het geheel is Gradisen bescheiden: “Ik ben primair de verbinder waar de raad om heeft gevraagd. Dat is ook de rol van de burgemeester vind ik; boven de partijen en tussen de mensen.”

Aantrekkelijk
De kracht van de gemeente Mook en Middelaar is volgens de burgemeester toe te spitsen op de geografische ligging. “We zijn een kleine Limburgse gemeente maar sterk genoeg om een aantrekkelijke partner te zijn. Bovendien hebben we veel toeristische mogelijkheden. Deze kunnen in mijn ogen nog beter benut worden, wanneer bijvoorbeeld in Plasmolen de bedrijven aan de Jansberg, aan de Witteweg en aan het water beter verbonden worden. Daarbij zou een kunstroute in dit kunstdorp een prima bindmiddel voor die drie deelgebieden kunnen zijn”, zegt Willem Gradisen.
Resumerend zegt de burgemeester in zijn nopjes te zijn met zijn ambt in Noord-Limburg. “Jazeker, het bevalt me hier prima. Ik ben apetrots om in Mook en Middelaar burgemeester te mogen zijn!”
Lees het hele artikel in De Maas Driehoek van deze week.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant