Afbeelding

Regio 'goed ingericht' voor wijzigingen in zorg

Gezondheid 40 keer gelezen
LAND VAN CUIJK - Met ingang van 2015 worden de Nederlandse gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg, langdurige ondersteuning en zorg. Volgens de Graafse wethouder Gerard Adams en zijn evenknie Willemieke Vervoort uit Cuijk zijn de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk goed voorbereid op deze taak.

[image=249117]

“We moeten echt af van het angstbeeld dat er straks geen zorg meer wordt verleend”, vertelt Vervoort. “De manier van organiseren wordt anders, maar we laten niemand die het nodig heeft in de kou staan.” Of zoals Mariëlla Bastiaans (Teamleider WMO voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill) aangeeft: “We pakken mensen geen zorg af, maar stellen de vraag: ‘Is deze voorziening nog nodig of is er een alternatief?’ In het Land van Cuijk zijn we hier al langer mee bezig, Daarom hebben wij per gemeente één WMO-loket waar mensen met al hun vragen terecht kunnen. De WMO-consulent is een vast contactpersoon, bereikbaar via één e-mailadres en één telefoonnummer. Dat voorkomt onduidelijkheden en wordt ook zeer op prijs gesteld door cliënten.”

Jeugdzorg
‘Noodklok over jeugdzorg’. De kop in De Telegraaf liegt er niet om. “Ambtenaren leven tussen hoop en vrees omdat de overgang veel te traag verloopt”, luidt het artikel. In het Land van Cuijk echter geen paniek. “We hebben nu een systeem dat goed werkt”, aldus Adams.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant