Afbeelding

Maasziekenhuis 'zit niet in zwaar weer'

Gezondheid 77 keer gelezen
BEUGEN - Op dinsdag 25 juni berichtten enkele landelijke media over het feit dat het Maasziekenhuis in Beugen in zwaar weer zou verkeren. "Een beeld dat de organisatie absoluut niet herkent", aldus Theo Mennen, directeur van het Maasziekenhuis. "We zijn een ziekenhuis met een gezond financieel beleid en zien een gezonde toekomst tegemoet."

[image=211148]

"Op basis van een onderzoek van accountantskantoor BDO worden onbegrijpelijke conclusies getrokken. Het Maasziekenhuis is een nieuw ziekenhuis dat er, ondanks alle ontwikkelingen in de zorg en de nieuwbouw van het ziekenhuis, beter voor staat dan vooraf gepland."

Nieuwbouw
Mennen: "Twee jaar geleden werd een geheel nieuw ziekenhuis opgeleverd. Daarvoor is enkele jaren gespaard. Zo´n investering in nieuwbouw zorgt er altijd voor dat je weerstandsvermogen tijdelijk minder wordt. Dat is net zoals in de privésfeer als iemand een huis koopt. Je spaart geld, doet een investering en teert vervolgens in op je spaargeld om daarna weer wat op te bouwen. Wij zijn met ons nieuwe ziekenhuis goed voorbereid op de toekomst, terwijl sommige ziekenhuizen deze operatie nog voor de boeg hebben."

Kracht van samenwerking
"De uitdaging na de oplevering van de nieuwbouw was de weerstandspositie vlot weer opbouwen. Dat gaat prima, zelfs beter dan je zou mogen verwachten, gezien alle ontwikkelingen in de zorg. Wij zien een gezonde toekomst tegemoet, mede door het feit dat we de afgelopen jaren de beweging in gang hebben gezet om de samenwerking aan te gaan met grote ziekenhuizen zoals Radboud en Sint Maartenskliniek. Hierdoor kunnen wij inwoners in de regio, dichtbij huis uitstekende zorg bieden. Kortom: zowel qua zorgaanbod als financieel perspectief doen we het prima", besluit Mennen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant