Afbeelding

Meander blijft actief in Mill

Kunst en cultuur 56 keer gelezen
MILL - Kunstencentrum Meander blijft een aanbod verzorgen in de gemeente Mill & Sint Hubert. Het is voor inwoners van deze gemeente mogelijk om ook in het seizoen 2013-2014 lessen muziek en dans te volgen. Daarnaast worden onderwijsactiviteiten aangeboden.

De overige gemeenten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg hebben besloten om per 1 januari 2013 de subsidie aan de Meander te beëindigen. Voor deze gemeenten worden alle activiteiten en dienstverlening dan ook stilgelegd.
Inwoners van de gemeente Mill & Sint Hubert kunnen dus gebruik blijven maken van het aanbod muziek- en dans. De muzieklessen worden gegeven in cultureel centrum Myllesweerd, de danslessen in de Wester.

[image=248400]

Het aanbod muziek en dans wordt niet inbeperkt, er is dus een ruime keuze in cursussen en lessen. Voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool zijn er al lessen basisvorming muziek. In de lessen basisvorming muziek wordt kinderen op een aansprekende manier de eerste muzikale vaardigheden bijgebracht. De leerlingen worden enthousiast gemaakt voor muziek, door hen al zingend en spelend met muziek in aanraking te brengen. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van het muzikale gehoor, gevoel voor ritme en kennis van het notenschrift. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ritme-instrumenten en de blokfluit. Aan het eind van het cursusjaar worden ze voorbereid op het maken van een keuze voor een instrument of zang.
De mogelijkheden van instrumentale en vocale opleidingen zijn verschillend. Er is een studierichting en een vrije richting. De studierichting duurt in principe 6 jaar, met elke twee jaar een examen (A-B-C). Als je goed bent kun je daarna nog twee jaar door voor een D-examen. Als je kiest voor de vrije richting maak je muziek zonder examenverplichting. Je bepaalt in overleg met je docent de aard en de inhoud van je lessen en werkt in je eigen tempo zonder officiële examens.
Het aanbod dans begint al bij peuterdans. Peuterdans is een ontdekkingsreis voor het creatieve kind die houdt van bewegen en imiteren. Dansen is goed voor de totale ontwikkeling van je kind, het prikkelt de fantasie, taal en de motoriek. Tijdens de les peuterdans is het 45 minuten lang feest en maken de peuters spelenderwijs kennis met dans.
De basis dier peuters meekrijgen in de lessen wordt verder uitgewerkt in de cursussen voor de jeugd. Jongeren hebben de keuze uit klassieke en moderne dansstijlen. Volwassenen kunnen werken aan hun lijf en conditie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant