Afbeelding

'Lage Lier geeft natuur impuls'

Wonen 77 keer gelezen
MOLENHOEK/MOOK - Het college van B en W in de gemeente Mook en Middelaar zijn van mening dat het initiatief voor Landgoed De Lager Lier in het Lierdal voordelen heeft voor de gemeente en de inwoners. Het landgoed geeft een grote kwaliteitsimpuls aan de natuur in het dalgebied tussen Molenhoek en Malden.

Bovendien vergroot het plan voor een landgoed de toegankelijkheid van het gebied tot 90 procent. Dat komt doordat het Lierdal met wandelpaden ingericht wordt. Het gebied wordt in de toekomst blijvend beheerd als natuur en landgoed. Verouderde voorzieningen van de skihelling verdwijnen. Op grond van de nieuwe natuurbestemming worden andere gebruiks- of bebouwingsmogelijkheden permanent onmogelijk gemaakt.

[image=247602]

Positief
Een groep initiatiefnemers, verenigd in een Stichting, heeft ruim 12,5 hectare grond aangekocht van een projectontwikkelaar met de bedoeling hier een landgoed met een gebouw met daarin 7 woonheden te vestigen. Deze aankoop en ontwikkeling zijn volledig voor hun eigen risico.
Op verzoek van deze initiatiefgroep is er advies gevraagd aan de onafhankelijke Ruimtelijke Kwalitietscommisse op basis van de regels van het zogenaamde Limburgs kwaliteitsmenu (LKM). De commissie heeft positief over deze ontwikkeling geadviseerd. De commissie is van oordeel dat het initiatief past binnen de Structuurvisie Het Lierdal en voldoet aan de voorwaarden. De commissie adviseert om vanuit landschappelijke overwegingen het aangrenzende perceel van ca. 2,5 hectare erbij te betrekken voor de realisatie van een 8ste wooneenheid. Maar het voorstel van een landgoed met een gebouw met 7 wooneenheden past volgens de commissie binnen de regels van de in 2010 vastgestelde structuurvisie en de regels van het LKM met betrekking tot landgoederen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant