Afbeelding

Alterno wint internationaal Minivolleybaltoernooi

Sport 61 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Het Apeldoornse Alterno is de grote winnaar geworden van het vierde internationale Minivolleybaltoernooi van het Sint Tunnisse Activia geworden. De Apeldoornse jeugd ging aan de haal met vier prijzen waaronder de Adrie Noij Wisseltrofee.

Met meer internationale deelname dan ooit en met een enorm hoog niveau waren het uiteindelijk toch twee Nederlandse teams die met de overwinning gingen strijken. Alleen het Duitse EVV 2000 uit Erkelenz was de buitenlandse winnaar bij de jongens.

Peptalk
Om stipt half elf vond de altijd imposante vlaggenparade plaats, gevolgd door een peptalk door oud-volleyballer Guido Görtzen. Voor vrijwel alle spelers (geboren na 1999) was deze Olympische gouden-medaillewinnaar van Atlanta 1996 niet direct bekend, maar velen wilden toch wel een handtekening of even op de foto met hem. En Guido Görtzen had het duidelijk naar z’n zin in de Activiahal, want hij bleef tot ver in de middag nog bijpraten met de diverse aanwezige volleybalcoaches.

[image=201250]

Organisatie Zoals gewoonlijk werd het speelschema in de drie poules (meisjes niveau 5 en 6, jongens niveau 6) weer uiterst strak nageleefd, zonder enige vertraging. De gestroomlijnde organisatie wist in deze vierde editie weer alle plooien glad te strijken, en dat niet alleen wat het wedstrijdschema betrof, maar ook alles daaromheen, zoals slaapgelegenheden, maaltijdverstrekking en het ‘proeftoernooi’ op dinsdagavond.

Prijzen
De deelnemers uit Tsjechië, Roemenië, Duitsland, België en Luxemburg deden er alles aan om hun verre reizen te kunnen bekronen met klinkende volleybalresultaten. Maar de tegenstand uit Nederland met topverenigingen als Sarto (Tilburg), Taurus (Houten), Alterno (Apeldoorn) en Orion (Doetinchem) was niet mals. Zo werden de halve finales van de meisjes 6 poule gevuld met liefst drie Nederlandse teams.

[image=201251]

De twee meidenteams van Somas Activia sloegen een uitstekend figuur in dit sterke veld: bij de Mini's 5 behaalden ze de eerste prijs, terwijl de Mini's 6 in het sterk bezette internationale deelnemersveld een zwaar bevochten derde plek behaalde; in de laatste wedstrijd tegen het Roemeense CS Adep bedroeg het verschil maar één puntje. Terecht werd Alterno de winnaar van deze poule, aangezien deze vereniging het meest uitgebalanceerde team op de been bracht, waarbij niet alles van één speelster afhankelijk was.
Tot beste speler van het toernooi werd uitgeroepen Lukas Lubke van EVV 2000, beste speelster was Noa de Bruin van Alterno. Volgende jaar viert het internationale minivolleybaltoernooi het eerste lustrum, uiteraard weer op de vaste datum 28 december.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant