Afbeelding

Aalmoezenier Piet Linssen overleden

Religie 600 keer gelezen
MILSBEEK/WIJCHEN – In een verpleegtehuis in Nijmegen is aalmoezenier Piet Linssen donderdag overleden. Hij werd 82 jaar.

De in Maasbracht geboren boerenzoon was van 1961 tot 1976 aalmoezenier in het leger in Nederland en Duistland. Van 1976 tot aan zijn pensioen in 1989 was hij legeraalmoezenier in Den Haag waarna hij gevangenispastor was in Zutphen.

[image=201422]

Na die periode streek hij neer in de parochie Milsbeek waar hij wijlen pastoor Gèrard van de Loo en diens opvolger Ben van Dijk assisteerde. Na het overlijden van pastoor Van Dijk (februari 1992) nam Piet Linssen gedurende meer dan twaalf jaar de honneurs waar in een pastoorloze parochie Milsbeek. “Hij verzorgde hier is samenwerking met toenmalige pastoor Paquay alle voorkomende diensten. Van doopvieringen, uitvaarten, huwelijksmissen en weekdiensten”, zegt Nelly Keukens van parochie Milsbeek. Nadat Paquay met emeritaat gin en pastoor Schols werd geïnstalleerd deed aalmoezenier Linssen een stap terug. In die tijd verzorgde hij diensten overige parochies zoals Beers.
Als gevolg van een verslechterde gezondheid verhuisde Piet Linssen enkele jaren geleden van Malden naar een verpleeghuis in Wijchen. Daar overleed hij donderdag 5 januari. De afscheidsdienst van aalmoezenier Piet Linsen is op donderdag 12 januari in de kerk van Maria van Altijddurende Bijstand in Milsbeek. De dienst begint om 13.30 uur. Aansluitend is er een crematieplechtigheid in crematorium Rijk van Nijmegen in Beuningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant