Afbeelding

Mobieltje als ‘richtingwijzer’

Algemeen 2 keer gelezen
MILL – “Normaal moet je bij allerlei activiteiten je mobieltje uitzetten, maar hier moet hij juist aan staan. Want het is je allerbelangrijkste hulpmiddel.”

Dat zei projectleider Nicole van Dam van de Brabantse Milieufederatie maandag tegen een twintigtal Mavo 4-scholieren van Merlet in Mill. Zij hadden de primeur van een ‘geleide’ natuurwandeling in en rond Mill zonder bordjes of paaltjes maar met behulp van smartphones.

Betrokkenheid
De wandelroute is met reconstructiegeld in opdracht van de Brabantse Milieufederatie ontwikkeld door een groep studenten van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. De inhoudelijke informatie kregen ze van de Millse heemkring Myllesheem en de Milieuvereniging Land van Cuijk, waarvan leden maandag belangstellend meewandelden op de 6 km lange route. “Via het gebruik van nieuwe media, willen we jongeren meer betrekken bij natuur en landschap”, sprak Nicole van Dam.

[image=201629]

Geo-coaching
Pieke Daams, één van de Fontys-studenten gaf uitleg over geocoaching via Global Positioning System (GPS). Via deze methode moesten de leerlingen op zoek naar zes ‘schatten’. “Dat is een QR-code in een waterdichte koker, die in gecamoufleerde buizen die in de grond zijn gestopt. Als je de code vindt en scant met je mobieltje, krijg je via de app informatie over de omgeving en het vervolg van de route.”
Bovendien werd bij elke ‘schatplaats’ een vraag gesteld, die de leerlingen moesten beantwoorden. Merlet-docent Paul Moors loofde vlak voor de start als extra prikkel een beloning uit. “De groep met de beste antwoorden trakteer ik op school”, sprak hij lachend.
Met hun mobieltje als ‘richtingwijzer’ gingen de scholieren in groepjes op pad vanaf het Milse VVV-agentschap. De smartphone leidde hen langs de kerk en het landschapspark richting het Duits lijntje. Vervolgens langs het Peelkanaal richting Mariakapel om na ruim twee uur doorstappen terug te keren bij de VVV. Hier kunnen liefhebbers die deze natuurwandeling via de smartphone ook eens willen wandelen, de startinformatie krijgen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant