Afbeelding

Bronlaak voortaan onder DeSeizoenen

Zakelijk 31 keer gelezen
ZEIST/OPLOO - DeSeizoenen, een nieuw opgerichte onderneming van zorgondernemer Loek Winter, neemt per direct de verantwoordelijkheid voor alle huidige activiteiten van de volwassenenzorg van Zonnehuizen. Dat werd dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Zeist. Dezelfde middag werden ook op de vestigingen de bewoners geïnformeerd.

De antroposofische identiteit blijft behouden. Dit betekent dat de cliënten van Zonnehuizen zorg blijven ontvangen van voor hen bekende medewerkers op de voor hen bekende locaties. Daartoe behoort ook Bronlaak in Oploo. Tegelijkertijd heeft LSG-Rentray de activiteiten in kind- en jeugdzorg, alsmede het onderwijs overgenomen van Zonnehuizen.

[image=201656]

Gezond maken
DeSeizoenen gaat van de volwassenenzorg van Zonnehuizen weer een financieel gezonde organisatie maken om zo de continuïteit van zorg te waarborgen. Loek Winter heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Het overgrote deel van de medewerkers in de directe zorg krijgt een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden.
DeSeizoenen zal de volwassenenzorg voortzetten op de huidige zes locaties, waaronder Bronlaak, en zal de komende jaren deze zorg verder versterken en uitbreiden, om daarmee te voldoen aan een groeiende behoefte aan zorg vanuit een antroposofische invalshoek. De directie wordt gevormd door Loek Winter, Philipp Jan Flach en Peter Lensselink. Zij zijn verantwoordelijk voor de voortzetting van het primaire (zorg)proces van DeSeizoenen en zullen met het management van de volwassenenzorg het migratieproces ter hand nemen. ”In Zonnehuizen wordt vanuit een antroposofische identiteit goede cliëntenzorg geboden en werken goede en betrokken medewerkers. Wel moeten de uitgaven en inkomsten met elkaar in balans zijn. Wij nemen daar verantwoordelijkheid voor. Nu en in de toekomst”, zegt Zorgondernemer Loek Winter.

Vertrouwen
De doorstart van Zonnehuizen is mogelijk gemaakt door de betrokken inzet van onder meer zorgkantoren en zorgverzekeraars onder leiding van Rieta van Staalduijne, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, en Stichting Zonnehuizen onder leiding van Charles Laurey. Ook de bereidheid van de banken - die tot de schuldeisers behoren - om mee te werken aan een oplossing, de steun van belangrijke ketenpartners uit de GGZ en VG-sector, de constructieve samenwerking met de Groep Winter, en in het bijzonder de medewerkers van Zonnehuizen die in het afgelopen jaar, ondanks alle moeilijkheden, hun werk betrokken en consciëntieus zijn blijven doen waren hierbij volgens Winter van doorslaggevend belang.

[image=201657]

Combinatie
De combinatie LSG-Rentray/de Groep Winter was al enige tijd in gesprek met Charles Laurey, de bestuurder ad interim van Zonnehuizen, om te onderzoeken onder welke condities het mogelijk was de Stichting over te nemen. Deze verkeerde al geruime tijd in ernstige financiële problemen. Nadat Zonnehuizen eerder surseance van betaling aanvroeg, verzocht zij de Rechtbank van Utrecht 27 december de surseance in te trekken en om te zetten in een faillissement.
LSG-Rentray en Groep Winter hebben toen gezamenlijk een bieding gedaan op de activiteiten van Stichting Zonnehuizen die geaccepteerd is door mr. Marie-José Cools, de curator van de Stichting. De partijen brengen de activiteiten van Stichting Zonnehuizen onder in de Stichting Continuering Zonnehuizen Groep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant