Bronlaak hoofdvestiging DeSeizoenen

  •   keer gelezen
OPLOO – Bronlaak in Oploo wordt de hoofdvestiging van DeSeizoenen, de nieuwe antroposofische instelling voor volwassenenzorg die is afgesplitst van de failliete zorggroep Zonnehuizen.

Dat maakte zorgondernemer Loek Winter, topman van DeSeizoenen, zaterdag bekend tijdens bijeenkomsten voor medewerkers en bewoners van Bronlaak. “Het is de grootste vestiging binnen onze groep en Oploo ligt het centraal binnen onze zes vestigingen in Oost- en Zuid-Nederland”, licht Winter toe.

[image=201970]

100 dagen
Loek Winter heeft 100 dagen uitgetrokken om het ‘heel zieke bedrijf’ om te bouwen tot de nieuwe, gezonde onderneming DeSeizoenen. “De antroposofie spreekt me aan, maar het financieel plaatje moet kloppen. En dat was hier niet het geval.” Hij wil een revitalisering doorvoeren en streeft daarbij naar enkele procenten rendement per jaar.
Winter, die samen met Philipp Jan Flach en Peter Lesselink de directie vormt van DeSeizoenen, wil de zorg voor de 500 volwassenen op de vestigingen (Olst, Loenen, Zutphen, Oploo, Eindhoven en Heerlen) de komende jaren versterken en uitbreiden.
De directie liet zaterdag weten dat het aantal ontslagen bij Bronlaak beperkt zal blijven. “De mensen die bewoners verzorgen, hebben niets te vrezen.” Ontslagen vallen er vooral bij de ondersteunende diensten. Voor de invulling van noodzakelijk geachte ondersteunende functies werden afgelopen weekend al solliciatiegesprekken gehouden. “Dat wil ik voor 1 februari rond hebben”, aldus de directeur.

[image=201968]

Afbouwen
Winter streeft naar een afgeslankte en sobere organisatie. “Kosten die niet bijdragen aan de zorg, gaan wij afbouwen”, aldus Winter. Naast een afgeslankt management noemt hij beëindiging van te dure contracten (leveranciers) en het afstoten van ‘onnutte’ gebouwen. De woon- en werkgebouwen zullen worden geïnspecteerd. “Ik wil weten of er verbouwingen nodig zijn, want ze moeten wel aan de eisen voldoen.” Voor het gebruik van het vastgoed heeft Winter een tweejarig huurovereenkomst gesloten met de banken.

[image=201969]
Meer berichten