Afbeelding

Voortgang projecten centrumgebied Boxmeer

Politiek 28 keer gelezen
BOXMEER - De gemeente Boxmeer heeft de ondernemers in Boxmeer (COB) en de wijkraad Boxmeer-Centrum geïnformeerd over de uitvoering van de verschillende projecten in het centrumgebied van Boxmeer. Het betreft onder andere het vervangen van de openbare verlichting bij het Raadhuisplien, De Raetsingel, Streenstraat en Wilhelminaplein. Ook gaat het om vervanging van de afvalbakken in het voetgangersgebied en busabri's.

[image=153778]

De bestaande lichtmasten langs de verbindingsweg langs het gemeentehuis tot De Raetsingel worden vervangen door nieuwe verlichtingscombinaties met LED-verlichting. Tijdens de ontwerpfase van de omgeving gemeentehuis is door het college al besloten over het armatuur. De nieuwe lichtpunthoogte wordt 6 meter; tot op heden werden tijdelijke lichtmasten gebruikt. De hoogte daarvan varieerde. Aannemer Imtech BV denkt begin volgende week (week van 23 januari) deze masten te plaatsen. Hier zijn enkele werkdagen voor nodig.

Streenstraat-promenade
De bestaande lichtmasten (bollen) in de Steenstraat worden in navolging van het eerste gedeelte van de Steenstraat (langs het Raadhuisplein) op korte termijn vervangen. Er is bewust gekozen om de uitvoering te plannen na de eindejaarsperiode. Vanaf maandag 23 januari zal aannemer Gebr. Van der Steen in fases de nieuwe verlichtingscombinaties plaatsen en de oude verlichting ter plaatse verwijderen. Voor de Steenstraat in zijn geheel is gekozen voor een logisch ritme van paaltopmasten in een lijn voorzien van LED-verlichting volgens het model zoals afgelopen voorjaar al geplaatst langs het eerste gedeelte van de straat. De lichtpunthoogte is 5 meter. De verlichting is decoratief en heeft daarnaast een goede lichttechniek (er is met name straks veel minder lichtvervuiling). De werkzaamheden vanaf het Raadhuisplein tot cafe 't Centrum duren zo'n twee tot drie weken.
Op uitstulpingen van de straat en op grotere verbredingen van de openbare ruimte worden uit de lijn extra lichtmasten geplaatst. Voor het Wilhelminaplein betekent dit dat er ook aan de noordzijde een lijn van lichtpunten geplaatst wordt.

Afvalbakken
In 2007 is een eerste serie afvalbakken in het centrum vervangen. Gelet op de omvang en de aard van de werkzaamheden aan de openbare verlichting nu (er wordt geordend en er komen soms lichtmasten op nieuwe plekken), worden nu de resterende afvalbakken vervangen door de modellen die afgelopen jaar al op het Raadhuisplein zijn toegepast.
Het gros van de nieuwe afvalbakken zal worden verplaatst naar de lijn waarin ook de lichtmasten staan en bij voorkeur in de nabijheid van een dergelijke mast om het risico van aanrijden door laad- en losverkeer te beperken. Er wordt kritisch gekeken naar het benodigd aantal afvalbakken, er zijn aanwijzingen dat er in het verleden teveel geconcentreerd zijn geplaatst. Naast het herplaatsen van afvalbakken worden in dit middendeel van de Steenstraat ook de ontbrekende straatnaamborden en enkele nog ontbrekende toeristisch-recreatieve objectborden voor bezoekers van het centrum geplaatst. In de regel op de nieuwe masten en in andere gevallen op extra flespalen. Deze werkzaamheden worden aansluitend aan de verlichting uitgevoerd vermoedelijk begin februari.

Busabri's
Langs de diverse routes waar vaste buslijndiensten rijden, zijn onlangs busabri's vervangen. Er is een contract gesloten met een nieuw bedrijf die hierin voorziet. Ook voor de beide bushaltes bij het gemeentehuis komen naar verwachting binnenkort abri's. Op enkele plaatsen was eerder vanwege krapte geen plaats voor een abri. Er zijn nu ook kleiner formaat abri's mogelijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant