Afbeelding

Wie wordt Koning v/d Metworst? (deel 1)

Carnaval 141 keer gelezen
BOXMEER - In de aanloop naar de Metworstrennen die op carnavalsmaandag 20 februari plaatsvinden, willen wij u graag voorstellen aan de ruiters die deelnemen aan de Metworstrennen 2012.

[image=170576]

Deze Boxmeerse jonggezellen zijn volop aan het trainen om op Metworstmaandag goed voorbereid de strijd aan te gaan om hun droom te kunnen verwezenlijken en de felbegeerde Koningstitel, Boxmeers hoogste eer, te bemachtigen. De winnaar van 2011, Dick Goossens, zal zijn welverdiende titel verdedigen, naast de routiniers in het deelnemersveld zullen er naar verwachting vier debutanten aan de start verschijnen. Deze week stellen wij aan u voor: Dick Goossens, René Jansen, Randy Hendriks en Pepijn Peters.

Dick Goossens (Koning 2011)
Deze 25-jarige goedlachse econoom was in 2011 de Koning te rijk toen hij Boxmeerse hoogste eer won. Dit jaar wordt het zijn zevende deelname en hij zal met man en macht zijn titel verdedigen. Naast zijn deelname aan de Met-worstrennen is Dick het gehele jaar door bezig met zijn hobby, hij is amateur jockey en rijdt regelmatig koersen op de Nederlandse, Belgische en Duitse renbanen. Daar behaalde hij reeds menig overwinningen maar zijn mooiste overwinning is toch echt die in ’t Vortums veld!
Aan zijn ervaring zal het zeker niet liggen, Dick komt met hetzelfde paard als vorig jaar aan de start dus zijn paard kent de weg in ’t Vortumsveld, die heeft hij vorig jaar immers drie keer als snelste afgelegd. Dick en zijn begeleiders gaan voor het gezegde 'never change a winning team'. Het paard staat wederom in training bij Kris Lanslots in België en is eigendom van heel veel enthousiaste mensen.

René Jansen
René is de 23-jarige zoon van oud-voorzitter Rob Jansen. In het dagelijkse leven is René werkzaam als storings- en onderhoudsmonteur en daar-naast is hij als eigenaartrainer actief. Zijn eerste rijervaring heeft hij opgedaan bij ponyclub Remonte, nu traint hij dagelijks zijn eigen renpaarden, met behulp van zijn ouders.
René behaalde in 2011 twee prachtige overwinningen op de Duitse renbanen maar in ’t Vortums veld is het hem tot nu toe nog niet gelukt om het felbegeerde Koningschap binnen te slepen. Zijn beste resultaat, tot nu toe, is een tweede plaats achter Jan Thielen tijdens de Metworstrennen in 2007. René heeft één keer meegedaan aan de knollenrit en dit wordt zijn tiende deelname aan de Koningstitel. Hij doet mee aan de Metworst-rennen omdat hij zijn jongensdroom wil verwezenlijken om Metworstkoning te worden. René komt aan de start met een paard uit België dat in training staat bij Dave Oost.

Randy Hendriks
Het wordt de vijfde deelname voor deze 28-jarige student (Master voor Financial management aan de Universiteit in Tilburg). Dat Randy met het Metworstvirus besmet is geraakt is het gevolg van een weddenschap: nadat hij zijn handtekening had gezet moest hij wel! Hij had nog nooit op een paard gezeten en ging dapper lessen volgen bij een manege. Dat wierp zijn vruchten af want tijdens zijn derde deelname aan de knollenrit werd hij in 2006 winnaar van dit spektakel. Hij heeft zijn titel nog verdedigd en maakte in 2008 de overstap naar het ‘echte werk’. Dit wordt zijn vijfde deelname aan de strijd om de Koningstitel: hij was in 2010 en 2011 finalist en werd reeds twee maal tweede.
Randy hoopt nu toch echt als eerste over de finish te komen. Hij heeft voor de derde keer zijn hoop gevestigd op hetzelfde paard dat wordt getraind door eigenaar Peter Lanslots uit België.

Pepijn Peters
Pepijn is met de Metworst opgegroeid en wilde al van kleins af aan in de voetsporen treden van zijn vader Wim Peters (Metworstkoning 1983 + 1985). Deze 14 jarige scholier (3 MAVO Elzendaalcollege) rijdt al jaren bij manege Bergemo en heeft zijn andere hobby (voetbal) gelaten voor wat het was om zich helemaal te kunnen storten op het paardrijden. Dit wordt zijn tweede deelname. Vorig jaar, tijdens zijn debuut, kwam hij met de tuiger “Ramona” aan de start en ondanks dat hij al snel werd ingehaald kijkt Pe-pijn terug op een geweldige eerste deelname. Onder het motto “meedoen is belangrijker dan winnen”, wordt dit jaar de lat toch een trede hoger gelegd en is het doel om een ronde te “overleven”.
Pepijn traint zijn volbloed genaamd “Nick III” dagelijks onder begeleiding van een professioneel en enthousiast team op landgoed “De Hultenhoek”. Pepijn is volgens eigen zeggen in het voordeel omdat de stal richting finish staat.

Meer informatie: www.metworst.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant