Afbeelding

Ottersumse jeugd geniet in bekerkabaal

Sport 43 keer gelezen
OTTERSUM – Een bezoek aan de ‘replay’ van de KNVB-bekerwedstrijd Ajax – AZ was dan niet voor het grote publiek weggelegd, de jeugd van de Ottersumse Sport- en Speelstraat De Brink was wel vertegenwoordigd. Een bus met 50 kinderen en 7 begeleid(st)ers reisden donderdagmiddag naar de Amsterdam ArenA. Hoewel de 2-3 overwinning voor AZ bij het gros van de Ottersummers slecht viel, was de stemming opperbest.

[image=202131]

[image=202118]

[image=202119]

Een middag schoolvrij om de sterren uit het Nederlandse voetbal te bewonderen trok veel belangstelling. Ruim 80 kinderen wilden meeloten om een van de 42 kaarten. Daar werd dinsdagavond eerlijk om geloot om de Sport- en Speelstraat. De vreugde om een plaats in de bus en de ArenA was enorm, de teleurstelling bij de afvallers groot. Acht treurende kinderen werden daags voor de reis nog verblijd met alsnog een reis naar Amsterdam. “We verkeerden in de veronderstelling dat de leiding ook een kaartje nodig had maar dat bleek niet zo te zijn. We konden daarom op het laatste moment nog acht kinderen inloten”, aldus initiatiefneemster Yvonne de Korte.

[image=202120]

[image=202121]

[image=202122]

Getooid met Ajax-mutsen en gekleed in een shirt van de recordkampioen van Nederland aanvaardden de kinderen de busreis. Feyenoord-fan Boas toonde ondeugend zijn voorkeur maar liet de sjaal veilig in de bus. Naar mate de reis vorderde en Amsterdam dichterbij kwam werden de sfeer in de bus gespannener. Een laatste uitleg door coördinator Suzan Brienen bereidde het gezelschap voor op de wandeling naar het stadion, die kort na aankomst in Amsterdam begonnen werd. Voor menigeen was de entree in de Arena een unieke ervaring, voor stoere jongens als Joep en Gynio niet. Zij waren al vaker in de ArenA. De zusjes Moon en Daan hielden veilig elkaars handjes vast.

[image=202123]


[image=202125]

De wedstrijd werd vroeg opengebroken door het doelpunt van Ajacied Siem de Jong. Een oorverdovend lawaai was het gevolg. Maar toen AZ zich herstelde en Ajax in verlegenheid bracht, werd het allengs iets rustiger. Stil werd het geen moment in de half gevulde betonnen galmbak. De AZ-fans konden zich laten horen toen Maarten Martens en Charlison Benschop de Alkmaarders op voorsprong (1-2) zetten. Siem de Jong bracht vlak voor rust hoop in de Ajax-harten.

[image=202124]

Na een pauze optreden van youngster Ralph Mackenbach was het AZ dat opnieuw de leiding nam. Uit een strafschop schoot Rasmus Elm AZ op 2-3. Luid gillend moedigden de jeugdige supporters Ajax hartstochtelijk aan maar de matte sterrenploeg werd er niet geïnspireerd. De Alkmaarders kwamen niet meer in gevaar en schakelden Ajax uit.
De stemming onder de Ottersummers leed er niet onder. Uitgelaten keerden zij omstreeks half acht terug op de Sport- en Speelstraat. De stemming was unaniem: “zo’n reis is voor herhaling vatbaar.” Of een dergelijke aanleiding zich nog eens voordoet, blijft de vraag.

[image=202126]

[image=202127]

[image=202130]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant