Afbeelding

Elzendaal College Gennep gestart met de ‘Promotie-lijn’

Onderwijs 21 keer gelezen
GENNEP - Leerlingen van de Gennepse vestiging van het Elzendaal College die laten zien dat ze het aankunnen, krijgen na de kerstvakantie al leerstof en toetsen op een hoger niveau aangeboden. Dit betekent een veel betere overstap naar een klas met een hoger niveau op het eind van het schooljaar.

Het komt regelmatig voor dat leerlingen gedurende hun tijd op het Elzendaal ‘opstromen’ en op een hoger niveau hun eindexamen halen. In tegenstelling tot veel scholen, waar leerlingen pas aan het einde van een schooljaar kunnen ‘opstromen’, kan deze in Gennep tijdens het schooljaar al aan de slag met het hogere niveau.

[image=202434]

‘Schaduwboekhouding’
In Gennep is in de onderbouw al een aantal jaren gewerkt met wat voorheen ‘Schaduwboekhouding’ werd genoemd. Leerlingen die bij het 1e rapport hoge cijfers scoren en voldoen aan de promotiecriteria, werken in de periode tot het 2e rapport op zowel het ‘oude’ als het ‘hogere’ niveau. Op deze manier ervaren leerlingen wat het hogere niveau betekent voor huiswerk, resultaten van toetsen en mogelijke werkdruk. Aan het einde van deze periode wordt deze dubbele boekhouding afgerond: doorgaan op het oude niveau of op het nieuwe, hogere niveau. Zo worden leerlingen nog beter voorbereid op een overstap in het volgende schooljaar.
Gemiddeld doet 95 procent van de zo ‘gepromoveerde’ leerlingen het goed in de klas met het hogere niveau, zo blijkt uit een eigen onderzoek dat Elzendaal in Gennep vorig jaar hield.
Ouders van leerlingen die nu in groep 8 van de basisschool zitten en er meer over willen weten, zijn op maandag 30 januari om 19.30 uur welkom tijdens de informatieavond van Elzendaal College aan de Stiemensweg 40 in Gennep. Het jaarlijkse open huis is overigens op donderdag 8 maart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant