Afbeelding

Van Eck: Innovatief in bedrijfshygiëne

Zakelijk 83 keer gelezen
De Ondernemer van het Jaar wordt vrijdag weer bekendgemaakt. De drie genomineerden stellen zich de komende dagen via Kliknieuws voor.

SON EN BREUGEL – Van Eck Bedrijfshygiëne gespecialiseerd in het bestrijden en beheersen van ongedierte en infecties. Wanneer er problemen zijn met ongedierte, lost het bedrijf deze op.

[image=202503]

Van Eck bedrijfshygiëne werkt namelijk voor particulieren, gemeentes, levensmiddelenbedrijven en agrarische ondernemingen, maar ook bijvoorbeeld overheidsgebouwen en Schiphol. “Ik was zeker verrast over de nominatie”, zegt eigenaar Paul van Eck. “Maar het is wel leuk, dit is toch waardering voor het bedrijf.” In 23 jaar groeide het bedrijf gestaag uit tot wat het nu is: een standvastige onderneming die voorop loopt in de markt, zowel qua techniek als qua aantal diensten. Bij ongediertebestrijding wordt vaak gedacht aan het doen verdwijnen van bijvoorbeeld schimmels, ratten en insecten, maar de werkzaamheden richten zich vooral op het voorkomen van overlast van ongedierte.

Trouw
Momenteel werken er dertig mensen bij Van Eck Bedrijfshygiëne, waarvan een aanzienlijk deel afkomstig is uit Son of de directe omgeving ervan. De betrokkenheid met de inwoners van Son blijkt ook uit het sponsoren van diverse activiteiten, zoals het IJsfeest, SBC, Riverside en het Tower Festival. De geleidelijke groei is volgens de ondernemer te verklaren door het innovatieve karakter van zijn bedrijf. “Wij durven onze nek uit te steken, te investeren in nieuwe ontwikkelingen. En we hebben alles in huis. We moeten echter wel vooruit blijven gaan, want door stil te zitten raak je de markt kwijt.” Een andere succesfactor is de kwaliteit van het personeel, dat het bedrijf veelal trouw blijft. “Alle medewerkers zijn allround, maar we zetten mensen in op de plek waar ze het best functioneren. Ze worden ook regelmatig intern getraind om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen. We selecteren heel duidelijk op werknemers die bij de bedrijfscultuur passen. De organisatiestructuur is heel plat.” Hoe schat hij bij de verkiezing zijn kansen in? “De genomineerde bedrijven zijn zeer divers, waardoor een vergelijking nauwelijks te maken is. Ik weet dus niet hoe groot onze kansen zijn."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant